Hovedret/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Gnocchi

2. juli 2012

Starter med at at skrive lidt om resterne af maden fra igår, før jeg faktisk har skrevet om dem.

Jeg kom lidt sent igang med at lave mad her til aften og af uransagelige årsager, så var det også lidt af en projekt jeg kastede mig ud i. Hovedet var lidt stort – Men det smagte dejligt og jeg fik brugt nogle rester i bedste StopSpildAfMad-stil. Jeg brugte i disse halv kartoffel (ovnbagte kartofler med timian) og halv sød kartoffel, som jeg kogte. De søde kartofler gav en flot farve. Men jeg synes at opskriften krævede noget mere mel en alle andre jeg har set. De var meget “våde”, så jeg ved ikke om de er skyld i det.

Efter et besøg på Tony’s (en del af madklubben) havde disse gnocchi rumsteret i mit hoved og det skulle så være idag det skete. Derinde havde de været stegt i olie til noget dejligt lam jeg fik. Jeg fik i stedet bikset resten af højrebet fra igår sammen i noget tomatværk.

Jeg vil gerne lige anbefale at man laver sine gnocchi lidt mindre end jeg gjorde. Nogle af dem blev lige store nok.

GnocchiJeg fjernede først skindet fra kartoflerne. Det var ganske besværligt, da de var blevet kolde og lidt tørre. Så blev de først mast med en gaffel og så igennem en fin si.

De nykogte søde kartofler blev pureret med det samme de var kogte.

Jeg tilsatte 1 æggeblomme, 1 teske oliven olie, 1 spiseske timian, salt og peber. til sidst melet. Jeg har andre stedet at man bruger Gnocchien fjerdedel mel i forhold til kartoflerne. Hvis jeg havde gjort det, havde det på ingen måde kunne arbejdes med. Jeg tilsatte løbende mel, men jeg jeg tror jeg endte op med ca 500g mel til i alt 650g kartofler. Dejen skal være så den kan rulles til pølser af en fingers tykkelse.

Egentligt skal de efter de er skåret ud køres en tur med en gaffel for at give riller. Mit dunkende hoved tvang mig til at undlade dette.

Gnocchi

både kogt og stegt.

Sørg for at have godt med mel på bordet, når du arbejder med dejen, så slipper du for at de vokser sammen igen.

De skal koge cirka 3-4 minutter. Det er nemt at se når de er færdige. Så kommer de op til overfladen. Da de var kogte ristede jeg et hvidløg af i RIGELIGT olivenolie på min stegepande og gav dem en tur derpå efter. De fik også mere salt og friskkværnet peber efterfølgende.

 

Gnocchi

Tomatsauce in the making.

Sideløbende med gnocchi-produktionen biksede jeg en hurtig tomatsovs sammen.

Jeg havde mere behov for noget i maven end det helt store gourmet måltid 🙂

På toppen blev der suppleret op med noget god mozzarella, som jeg egentlig havde planlagt at lave sammen med noget tomat og pesto igår, men jeg kom fra det. Så det var også en god redning idag.

 

Gnocchi

Velbekomme.

Thomas

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.