Fisk og skaldyr/ Frokost/ Salat/ Selvgjort er velgjort/ Sundt/ Tilbehør

Frokostsalat med kikærter og courgetter.

12. april 2016

Lige i øjeblikket er der sindssygt godt lys i lejligheden omkring frokost til at tage billeder. Ikke for meget og ikke for lidt. Så det er faktisk ikke mindre end fantastisk at arbejde hjemme. At man så også har den bedre halvdel gående herhjemme med kronarvingen – ENDNU BEDRE. Vi er altså ret priviligerede, at jeg kan lave så meget herhjemme. Udover altså at det nogle gange kan være lidt svært at få røven med sig, når der nu er mange andre interessante tilbud, som fx babyunderholdning og frokost. Det her var en af de frokoster som tog lidt fokus. Ret skal være ret. Det var jo nærmest bare 4 ingredienser, hvor to af dem faktisk kom fra dåser. Kikærterne fordi jeg bare aldrig får mig taget sammen til at få dem sat i blød og kogt. Det er altid sådan lidt i sidste øjeblik, at lysten til kikærter melder sig. Det er lidt dyrere at indtage dem på den måde, tilgengæld er det måske 4000% nemmere. Den sidste gang dåsemad var tunen. Og jeg må medgive, at nogle gange kan sådan noget dåsefisk være temmeligt kedeligt, men lige præcist denne er speciel. Det er hjemmeimporteret fra Spanien og er bugen af tunen. Det er ikke at sammenligne med den gang tun man køber i Danmark for en 5’er. Nu kan du måske ikke nødvendigt frembringe den her, men er du ude i at supplere op med tun i salaten, så sørg for at det er en god en af slagsen. Sørg i hvert fald for at den er i olie og MSC mærket. Det sidste er mest for at du er sikker på at den er fisket på en forholdsvist bæredygtig måde og at du indtager minimale mængder delfin. Spiser du ikke fisk, så kan du fx skifte tunen ud med feta.

Jeg havde faktisk også planlagt at komme enten en gang fintskårne rødløg ved. Det glemte jeg. Se om du kan huske det.

Her er der mad til 2 personer til frokost. Men der er også suppleret op med en gang hjemmelavet brød.
Frokostsalat med kikærter og courgetter.Frokostsalat med kikærter og courgetter.

Frokostsalat med kikærter og courgetter.

Servings: 2 portioner
Author: Thomas

Ingredients

  • 2 courgetter de var ret små i det
  • 1 dåse kikærter
  • 1 citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum
  • 1 dåse tun

Instructions

  • På en mandolin skæres courgetter helt tyndt. Du kan også gøre det i hånden, hvis du har ninja-håndelag.
  • Riv skal af citronen, pres saften ud, rør med olie, mast hvidløg, salt og peber. Vend courgette strimlerne heri. Vend også kikærterne i. På en tallerken med det.
  • På toppen fordeles tunen og der pyntes i vildskab med frisk basilikum. Her i både en grøn og lille version.
  • Spis med det samme.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Frokostsalat med kikærter og courgetter.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.