Fisk og skaldyr/ Forret/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Forret med røget laks, rødbede og en ricotta creme.

10. oktober 2013

Det er så utroligt som tiden går. Jeg får lavet så meget mad, at jeg ikke rigtigt kan nå at få skrevet opskrifterne ned og få dem delt. Det er lidt et luksusproblem. Men jeg fandt igår billederne til denne lille forret med røget laks, som jeg lavede for et par uger siden. Egentlig var det slet ikke planlagt, at der skulle forret på bordet, men jeg fandt lidt forskelligt i køleskabet og dette var resultatet.

Der er meget lidt arbejde i denne og den kan gøres klar i god tid, så det er et godt bud på en forret til en stressfri gæstemiddag.

Hvad skal du bruge? (4 personer)

  • 200g  røget laks
  • 8 små rødbeder
  • Lidt olie og en spiseskefuld honning til bagningen af rødbederne.
  • 4 spiseskefulde ricotta
  • skallen af en citron
  • saften af en halv citron (måske lidt mindre
  • 4 radisser

Start med af vende dine rødbeder i honning og olie. De skal selvfølgeligt skrubbes først, jeg ville ikke skrælle dem. Giv dem salt og godt med sort peber. Bag dem til de er møre – cirka 40 minutter – ved cirka 175 grader. Dette afhænger selvfølgeligt af størrelsen på rødbederne, så mærk dig frem med en kniv.

I mellemtiden pisker du din ricotta godt igennem med citronsaften, eventuelt også en smule olivenolie. Kom fintreven citronskal og peberrod i. Lad dine smagsløg bestemme mængden af peberrod. Smag også til med salt og peber.

Skær dine radisser ultra tyndt og læg dem i iskoldt vand, så de bliver dejligt sprøde. Sæt dem på køl. Nu er du faktisk klar til at anrette.

Anret – Nyd.

Velbekomme.

Forret med røget laks, rødbede og en ricotta creme.

 

Forret med røget laks, rødbede og en ricotta creme.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    A + K = ♥
    11. oktober 2013 at 9:31

    Åh, hvor ser det godt ud altså (: Elegant, nordisk og lækkert.

    – Anne

    • Reply
      Thomas
      12. oktober 2013 at 17:53

      Tusind tak – Og det bedste er, at det er nemt at lave 🙂

      Thomas

  • Reply
    Benjamin
    29. december 2013 at 21:00

    Ser super lækkert ud. Jeg må kaste mig ud i et forsøg. Serverer du rødbederne “afkølet”?

    – Benjamin

    • Reply
      Thomas
      30. december 2013 at 10:09

      Hej,

      Jeg mener faktisk at de var lune, da de kom på bordet. Men ikke sådan helt brændende.

      Med venlig hilsen
      Thomas

  • Reply
    Benjamin
    29. december 2013 at 21:02

    Ser lækkert ud.
    Var rødbederne kolde/afkølede da du serverede retten?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.