Fisk og skaldyr/ Frokost/ Hverdagshelt/ Klassiker/ Selvgjort er velgjort

Fiskefrikadeller med hjemmerørt “nem” remoulade.

29. marts 2014

De første mange år af mit liv – vel nærmest tre årtier – har fiskefrikadeller kommet i to forskellige versioner. Den første i en lettere slimet version, pakket 4 styk i vakuum og værende lettere fedtede når de kom ud af pakningen. Den anden versionen skulle selv steges, farsen var allerede rørt på forhånd og kom i små pakker i supermarkedet. Til fælles havde begge versioner det til fælles, at de var af noget hvid fisk. Om det var tobis, torsk eller noget helt andet, det er der vist ikke nogen der ved. Af den grund, så må jeg også indrømme, at jeg i videst muligt omfang har valgt at navigere helt udenom fiskefrikadeller. Men nu skulle det tage stop. Så jeg sneg mig til fiskemanden, købte lidt torsk og lavede nogle fremragende fiskefrikadeller.

Remouladen var ganske nem. Det var egentlig blot en gang sennepspickles fra Cevera, som blev jazzet op med lidt godter. Jeg ville have brugt mine egne pickles, men det skulle vise sig at vi var løbet tør. Jeg må snart igang med at lave nogle igen. Og det er simpelthen så nemt. Du kan finde min opskrift på pickles her – Vil du bare røre en helt almindelig remoulade, så er der også et bud på sådan en her: Hjemmerørt remoulade. Nå, den remoulade kommer vi til.

Fiskefrikadeller med hjemmerørt

Hvad skal du bruge? Aftensmad til to.

250g torskefilet

1 løg

1 æg

2 spiseskefulde hvedemel

0,5 dl mælk (eller deromkring)

1,5 teskefulde grov sennep

Salt og peber

Jeg har ikke en foodprocessor – sådan en som Gertrud Sand har – men jeg brugte i stedet en lille hakker, som der fulgte med til min bamix, den klarede jobbet ganske fint. Vil du hellere have lidt mere rustikke fiskefrikadeller, så hakker du den bare lidt grovere med en kniv. Vil du gerne have dem meget fine, så hakker du dem bare lidt længere. Det er nemt ikke? For nemhedens skyld, kan du også meget nemt vælge at hakke løget med sammen med fiskekødet. Det skal jo blandet

Tag det hakkede fiskekød og rør sammen med løget, hvis det ikke allerede er i farsen. Kom et æg i, lidt mælk, sennep, mel, salt og peber. Rør til det har en konsistens du kan arbejde med. Lad gerne farsen stå og hvile i en halv times tid.

Fiskefrikadeller med hjemmerørt

Form nu dellerne og steg dem ved mellemvarme i 4-5 minutter på hver side. Steg dem i en blanding af olie og selvfølgeligt RIGELIGT smør. E voila!
Fiskefrikadeller med hjemmerørt

Og så til den der nemme remoulade.

Jeg havde et halv glas senneps pickles til at stå, dem skulle jeg ligesom have brugt til et eller andet. Det blev så en gang nem remoulade. Mine pickles blev suppleret op med 1 god spiseskefuld creme fraiche 18%, 1 spiseskefuld fuldfed mayonaise. Herudover kunne den godt trænge til lidt mere fyld, så den fik en lille håndfuld hakkede kapers og cornichoner – Herudover også en teskefuld karry og en spiseskefuld hakket persille. Lidt salt og peber for smagens skyld. Nemt ik?

Fiskefrikadeller med hjemmerørt

Velbekomme 🙂Fiskefrikadeller med hjemmerørt

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.