Fisk og skaldyr/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Dybtstegte sesamrejer med thai "råkost"

1. februar 2013

Dybtstegte sesamrejer med thai "råkost"

Jeg synes lidt at jeg forsømmer bloggen i øjeblikket. Men der er godt nok travlt i øjeblikket. Arbejdsdagene er forholdsvist lange og opgaverne er lidt hårde hos miinto.dk i øjeblikket. Men på den skidefede måde! Det er også meget godt at få trænet de små grå en gang i mellem. Og som man nok kan se, så er jeg altså heller ikke typen som går sulten i seng. Det er blot skrive-tiden som har manglet. Men nu er det weekend.

Det er sådan at jeg kan gå rundt med en eller underlig plan omkring noget mad, og pludseligt skal den føres ud i livet. Sådan havde jeg det med disse rejer. Selve råkosten blev også meget fin, men må ønske mig en ny mandolin, for det jeg har nu, synger på sidste vers. Så det er lidt op af bakke. Bare roligt – Vi overlevede.

Dette var egentlig blot i snack-size forrets størrelsen. Tilføj flere rejer og nogle kogte ris eller nudler, hvis det skal gå for en hovedret.

Hvad skal du bruge?

Rejerne

  • 10 tigerrejer – Rå. Ikke det forkogte stads.
  • 1 æg
  • 1 håndfuld mel
  • 1 håndfuld sesamfrø – Eller rasp.
  • Salt, peber og karry.
  • Olie til stegning.

Råkosten

  • 2-3 gulerødder efter størrelse
  • 0,5 mango
  • 2 forårsløg
  • 1 frisk chili
  • 1 håndfuld cashewnødder.
  • 2 spiseskefulde Limesaft
  • 2 spiseskefulde soya
  • Rød syre – Jeg kunne ikke få fat i koriander, så jeg brugte det der nu var i krukken.

Det er rejerne som tager længst at klargøre – Husk at fjerne tarmene – Start med dette. Lad den sidste del af skallen fra halen sidde tilbage. Paner rejerne i først mel med salt, peber og karry. Herefter et pisket æg og til sidst sesamen.

Dybtstegte sesamrejer med thai "råkost"

Klargør salaten. Mangoen blev kørt på mandolinen i meget tynde skiver og herefter skåret i julienne med en kniv. Guleroden blev strimlet tyndt med en skrællekniv. Ovenpå kom jeg fintsnittet chili, forårsløg og cashewnødder. Vent til allersidste minut til at krydre og tilsætte soya og limesaften. Top op med krydderurterne.

Når olien er varm, så skal rejerne bade. De skal egentligt blot have et par minutter. De bliver så kedelige efter for lang tid i friturebadet. Dryp hurtigt af på køkkenrulle. Server.

Dybtstegte sesamrejer med thai "råkost"

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.