Deluxe Surdejstoast

I samarbejde med Ost&Ko / Mejeriforeningen.

Her op til jul blev vi udfordrede til at lave en lille opskrift med ost – selvfølgelig – men også med et julet twist. De fleste ville nok overveje at lave noget til julefrokosten, men jeg gik lidt længere. Nemlig til dagen efter julefrokosten. Tænkte, at noget man virkeligt måtte have behov for sådan en dag ville være en god toast til at tage toppen af tømmermændene. Eller bare til at nyde efter en hård nat, hvis man er forskånet for tømmermænd. Eller bare nyde, hvis man slet ikke har været ude. Det her er altså en virkelig god toast. Der er kræset lidt for detaljerne, så der er også brugt lidt bedre råvarer end den klassiske parisertoast fra frost.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg måske er en smule inspireret af den gode toast, som de lavede i Kolding på Bror Ditlev.

Skinken tog jeg selv med hjem fra Spanien i sommers. Men det er også helt ok, hvis du bare køber den skåret. Du kan vælge at bruge andre hatte end fx morkler, da de er en smule bekostelige. Bøgehatte kan bruges der. Skal det være rigtigt nemt, så erstatter du syltede morkler og den revne trøffel med færdigkøbt trøffelpasta. Men det er også kun, hvis det skal være RIGTIGT nemt.

Deluxe surdejstoast.

Thomas
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 30 min
Antal 4 stk

Ingredienser
  

  • 20 tørrede morkler
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • 8 skiver surdejsbrød
  • 50 g mayonnaise
  • 50 g grov sennep
  • 60-75 g høost
  • 100 g Havgus 24
  • 1 spsk flydende honning
  • 8 skiver god skinke – Her iberico – hjemmeimporteret til julen fra Spanien.
  • 15-20 g trøffel hvis man føler sig rig. Kan undlades.
  • 50 g smør til stegning
  • På siden: Syltede grønne tomater og grov sennep

Sådan gør du
 

  • Bring vand, æbleeddike og honning op og koge. Kom morklerne i og lad dem simre 5 minutter i syltelagen. Lad dem efterfølgende trække 30 minutter.
  • Smør surdejsbrødet med med mayonnaise og grov sennep. Kom først et lag revet høost på, så syltede morkler, lidt revet trøffel, skinke, et drisl honning og til slut et lag havgus. Luk til.
  • Steg dine toast i rigelige smør og lidt olie ved mellem varme til de er gyldne på begge sider og osten er smeltet.
  • Del toasten og top med ekstra revet ost og trøffel. Du fortsætter bare så længe pengepungen siger ja.
  • Nyd sammen med en syltet grøn tomat og grov sennep.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close