Dessert/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Cheesecake med jordbær

20. maj 2013

Min fars favoritkage er en cheesecake med et eller andet frugt på toppen. Det skal ikke være den bagte version, men den nemme af dem. Hvad gør man ikke for at være den gode søn? Ja, man laver den selvfølgeligt til ham. Ok, måske er det ikke kun for at være den gode søn, men for at få lidt af æren tilbage. Jeg har vist en gang forsøgt mig med en opskrift, som ikke blev meget fastere end en gang creme fraiche. Jeg kan ikke helt huske hvad jeg gjorde. Men jeg kan i hvert fald huske, at jeg IKKE huskede husblas. Dumt. – Og så hedder det forresten ostelagkage hos min far.

Jeg startede allerede træningen til at imponere min far, ved at lave denne cheesecake med oreobund og brombærsylt – Det virker også ganske fint.

Denne portion passer til en springfrom på cirka 26cm. Og så kan jeg godt lide en tyk kiksebund.

Jeg lavede denne i to tempi,  en hvor jeg lavede selve kagen – både bund og ostedel i et – og så en hvor den blev pyntet lige før servering. Det er fordelen ved at pynte den med frisk bær frem for gele eller sylt. PS, de her jordbær smagte ikke af en skid – Selvom det er spanske jordbær I SPANIEN – Vent til du kan få de solmodne dejlige bær MED SMAG. Duften snød mig her.
Cheesecake med jordbær

 

Hvad skal du bruge

 • 300g digestive kiks
 • 150g smør
 • 270g Philadelphia (ja, det er der i dem i Spanien)
 • 1dl creme fraiche
 • 1dl neutral yoghurt (troede jeg havde mere creme fraiche end reelt havde. Det virkede ganske fint. Brug mere creme fraiche, hvis det er nemmere for dig)
 • 1 vaniliestang
 • 100g sukker
 • Saften af en halv citron
 • 3 blade husblas.
 • Jordbær – Eller anden frugt til toppen.

Det er næsten for nemt.

Smelt dit smør over svag varme. I mellem tiden knuser du dine kiks. Du må selv bestemme hvor fint. Jeg kom mine i en dobbelt-frysepose og gav dem en ordentlig omgang med kagerullen. Bland smør og kiks. Mas det ned i en springform.

Lad det stå på køl mens du laver massen. Du kan også lade det køle længere, men jeg synes faktisk ikke det var nødvendigt.

Læg din husblas i blød i koldt vand.

Bland philadelphia, creme fraiche, yoghurt, sukker, vanilie og citronsaft. Pisk godt igennem. Over et vandbad smelter du din husblas sammen med et par dråber vand. Under kraftig omrøring i massen hælder du husblassen ved. Pisk rigtigt godt igennem. Hæld massen over kiksebunden. Lad den køle i i hvert fald 3-4 timer.

Anret med frugt på toppen.

Nyd.

Cheesecake med jordbær

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  A + K = ♥
  21. maj 2013 at 10:32

  Jeg er på hold med din far – “frisk” cheesecake er bare det bedste, især med bær. Den ser bare god ud (:

  – Anne

  • Reply
   Thomas
   23. maj 2013 at 1:18

   Hej Anne,
   Tusind tak.

 • Reply
  Bente Nedergaard
  4. november 2015 at 17:33

  Jeg kan også godt lide frisk cheesecake, og så er jeg lidt af en chokoladeslikmund. Bunden kan også blive god med tilsat hakket hvid chokolade, og for at undgå at husblas trævler og stivner i tråde i den kolde ostemasse, så kan man tage lidt af ostemassen og røre ind i den smeltede husblas mens den er i den lune beholder, pisk godt, og hæld så den lidt lune ostemasse med husblas i resten af den kolde masse og pisk godt igennem. Tak for en fed hjemmeside med super opskrifter :o)

 • Reply
  Anja
  7. maj 2017 at 19:45

  Hej, har du erfaring med at fryse denne cheesecake, så den kan laves i forvejen?

  • Reply
   Thomas
   7. maj 2017 at 21:10

   Jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse nogen cheesecakes, så det tør jeg næsten ikke sige noget om.
   Jeg ved jo at husblas nogle gange kan være lidt speciel, når den er frosset.
   Alternativt kan du lave kiksebunden, fryse den og så røre selve ostedelen op til. Så sætter cremen sig også hurtigere, når den kommer på en frossen bund.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.