Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Cashew Kalv

23. oktober 2016

Igår var jeg jo i P1 og tale om kalvekød. Og her fik jeg proklameret, at man kunne bruge kalvekød til præcist det samme, som man bruger kylling til. Kækt kom til det tilbage fra værten, om man så også kunne lave chicken cashew med det? Selvfølgelig kan du det. Som tænkt, som gjort. Så da aftensmaden skulle planlægges her til aften, så blevet det da også med kalv igen. Vi havde en lille klump tilbage af en 800grams tyksteg, som jeg oprindeligt havde købt til tataren. Den har altså strukket sig langt. 4stk tatar, saltimbocca’ish ret til svigerforældrene og så denne omgang  til os. Det er altså en kødpris på under 10kr på tallerken. Det kan man nærmest ikke finde triste svinekoteletter til.

Jeg kan virkeligt godt lide chicken cashew. Det er sådan en sikker vinder hver eneste gang, at man lidt i tvivl om hvad man skal bestille. Dog kommer den også i ualmindeligt mange forskellige versioner. Jeg kan også lure lidt af et mønster i forhold til om det er et sted, hvor det er thai eller kinesisk. Og jeg tror denne version læner sig mest over imod den man plejer at få fra kinabiksen. Igen, jeg kan lide begge dele, men den her er den lidt mere søde. I forhold til grøntsagerne, så er der vist også lidt blandede holdninger til hvad der bør være i. Men i hvert fald mange læner sig op at man bare bruger peberfrugt og så forårsløg. Tadaaaaa. Det var det vi havde. Muligvis kunne valget af mad også hænge lidt sammen med, hvad vi havde på lager. Jeg var ikke lige af den “ud-af-lejligheden-sig-bevægende”-type idag.

Den her ret er faktisk så hurtig at lave, at det som tager længst tid er at koge risene. Så som det allerførste satte jeg risene over og koge.

Her er mad til 2 voksne og en 9 måneder gammel dreng, som hellere ville have wienerpølser.Cashew KalvCashew KalvCashew Kalv

Cashew Kalv

Author: Thomas

Ingredients

  • 250 g kalvekød i strimler eller skært kylling
  • 1 lille spsk maizena
  • Salt og peber
  • 3 fed hvidløg
  • ca 0 5 spsk revet ingefær
  • 2 peberfrugter
  • 4 forårsløg
  • 1 spsk soya
  • 2 spsk østersauce
  • 3-4 dl hønsefond
  • 100 g cashewnødder
  • Riseddike

Instructions

  • Skær kalven i skiver, hvis den ikke allerede er det. Krydr en spiseskefuld maizena med salt og peber. Vend kalven heri.
  • På en brændvarm pande (evt wok) med en smule olie brunes kødet. Tilsæt revet hvidløg og ingefær. Lad det hurtigt stege med et minuts tid. Nu strimler af peberfrugt og den skiver af forårsløg. Gem lidt af det grønne til at toppe den af med. Steg 3 minutter.
  • Tilsæt fond, østerssauce og halvdelen af cashewnødderne. Lad et hurtigt koge op og tykne en smule. Det er vigtigt at smagen af stivelse er kogt ud. Smag til med soya og riseddike.
  • Server med dampede jasmin ris. Top med de resterende cashewnødder og fintskåret forårsløg.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

Cashew Kalv

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.