Gris/ Grøntsager/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Braiserede svinekæber med svampe.

22. oktober 2015

Jeg elsker svinekæber. Faktisk så meget at vi ikke lige nåede at få nogle sidste efterår og vinter, da jeg vist forrige år gik lidt for meget amok i dem. Men nu begyndte fru Alcayaga at sukke om dem igen, så syntes det var på tide at få dem på menuen. Og hey, det er bare svinekæberne, som jeg ikke har lavet så mange af. der er lavet masser af andre simreretter, som er noget af det bedste jeg ved.

Jeg valgte at braissere i hvidvin. Det kunne også sagtens have været godt cider, øl eller hvad jeg ellers lige havde ved hånden. Eller bare rent fond. Der skal ikke nødvendigvis være alkohol indblandet. Selvom det selvfølgeligt er skide lækkert. Det samme med svampene. Jeg valgte den ret så dyre Karl Johan version, men de er jo i sæson nu. Men de er stadig ikke helt billige. Du kan vælge lige præcist de svampe du kan få fingre i. Det kan også sagtens være tørrede svampe. Så sørg for at udbløde dem i god tid og brug vandet som fond. Det er masser af god smag.

Tilbehøret blev tænkt lidt hen af vejen, som jeg handlede ind. Jeg synes det er sjovt at opfinde det lidt “as we go”. Jeg købte svinekæberne hos Cleavers i Torvehallerne, hvor jeg ret tit køber mit kød. Så er det jo altid nemt at lige slå forbi grønthandlerne udenfor og lade sig inspirere. Det var også her, at der pludseligt lå karl johaner og fristede. Ja, jeg er altså ikke så meget overskudsmenneske, at jeg selv henter dem i skoven. Det dikterer tiden i hvert fald i øjeblikket, at jeg ikke har tid til. Kom også til at tænke på, at gravide kvinder gerne skal have en del jern, så det var jo oplagt at sautere lidt spinat, der er fuld af det. Derudover fuldfed polenta. Så det hele blev altså temmeligt norditaliensk. Men hey, det kan jeg også rigtigt godt lide.
Braiserede svinekæber med svampe.

Braiserede svinekæber med svampe.
 
Forfatter:
Ingredienser
Braiserede svinekæber
  • 8-10 svinekæber
  • 5dl hvidvin
  • 5dl hønsefond
  • 300g karljohan svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 4 laurbær
  • 8 salvieblade
  • 1 spsk grov sennep
  • 200g små løg
  • 1 løg
  • 60g smør
sauteret spinat
  • 250g spinat (inkl stilke)
  • 25g smør
  • 1 fed hvidløg
polenta
  • 5dl vand
  • 1,5dl polenta
  • 50g revet parmesan
  • 50g smør
Sådan gør du
  1. Krydder svinekæberne med salt og peber. Brun dem af i en varm gryde med olie. Kom finthakket hvidløg og løg på. Lad dem lige stege en smule. Kom sennep, salvie, laurbær, vin og fond på. Lad det nu stå og simre i cirka en time under låg.
  2. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Rist dem hårdt i olie på en pande og kom dem op til kæberne sammen med de små løg. Kog nu endnu cirka en halv time uden låg, så væsken ved siden af koger ind. Når den er kogt tyk, piskes smørret ind i og den er klar. Smag lige til med salt og peber.
Sauteret spinat
  1. Skyld spinaten godt. Lad den blive lidt våd.
  2. Smelt smøret i en pande og steg hvidløget heri. Kom spinaten på og steg indtil det er faldet sammen.
Polenta
  1. Bring letsaltet vand i kog. Pisk polentaen i og kog den cirka 5 minutter.
  2. Riv parmesanen og kom smør i. Smag til med salt og peber. Færdig.
 

Braiserede svinekæber med svampe.Braiserede svinekæber med svampe.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Braiserede svinekæber i mørk øl - Madet Mere
    18. november 2016 at 23:21

    […] du vil se lidt andre versioner af svinekæber, så kan bloggen også byde på den her, den her og til sidst den her. Man kan se, jo ældre opskriften bliver, jo pænere bliver […]

  • Leave a Reply

    Bedøm denne opskrift:  

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.