Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Braiserede svinekæber med salvie og hestebønner.

14. januar 2013

Braiserede svinekæber med salvie og hestebønner.

Endnu en dejlig weekend er ved at være slut. Den havde lige præcist alle de forskellige ingredienser, som jeg elsker: Afslappende hygge med konen, lidt syltning, loppemarked, lejlighedskiggeri og det nærmest obligatoriske slowfood! God, billig mad tager sin tid.

Igår var vi forbi Mad og Vin i magasin. Kvaliteten er lækker, men priserne er heller ikke helt ublu. Jeg må indrømme at jeg gik hen og blev lidt nærig, men vi fandt nogle svinekæber til en nogenlunde pris. Lidt over 500g for 75 kroner.

Jeg fik også ryddet en smule op i grøntsagsskuffen, brugt den sidste vin-rest fra nytårsaften, så det var helt som det skulle.

Hvad skal du bruge? 2 personer

Braiserede svinekæber

  • 500g svinekæber
  • 2 løg
  • 2 dl sød hvidvin (brug hvad du har, cider og øl går også an.)
  • Hønseboullion – til det dækker
  • 12-14 friske salvieblade
  • Salt, Peber, fennikelfrø.
  • 150g hestebønner. (vi havde købt en frossen model i mad og vin)

Grøn rodfrugtmos

  • En god håndguld jordskokker
  • 2 skorzonerrødder
  • 2 dl ærter
  • 25g smør
  • 4 spiseskefulde mælk
  • Salt og peber.

Det kan godt være at prisen på kødet er højere end i supermarkedet, men til gengæld får du så meget smag tilbage at man tror det er løgn. Alle burde ofre lidt ekstra på godt kød en gang i mellem. Specielt også på god kylling – men igen, det er en anden snak.

Braiserede svinekæber med salvie og hestebønner.

Brun kæberne ved høj varme i smør. Tilsæt krydderier, salvie og løget – det skal bare pilles og deles i to. Tilsæt vinen og boullion til det dækker. Når det koger, skru ned på middel varme. Vent i 2 timers tid. Sørg løbende for at kæberne ikke løber tør for væske. Suppler eventuelt med lidt vand, hvis det er reduceret for meget.

Braiserede svinekæber med salvie og hestebønner.

Lige før servering tager du kæberne op. Sier løg og andet tingeltangel fra. Tilsætter dine bønner. De skal ikke have mere end 5 minutter. Jo længere de får, jo mere farve mister de.

Til mosen er det lige ud af landevejen. Kog de skrællede jordskokker og skorzonerrødder møre. Husk, de skal koges uden vand. Har du ikke lige skorzonerrødder, så erstat dem med kartoffel, pastinak eller blomkål. Lige før de er færdige tilsætter du ærterne. De skal bare varme igennem. Får de for meget, så bliver de kedelige i farven. Si vandet fra, tilsæt smør og mælk. Kør den med en stavblender. Smag til med salt og peber.

Retten blev serveret i mine to nye dybe Bing og Grøndahl tallerkner. Købt i den blå hal – 13kroner for 2 stk. Det er vist godkendt. Men jeg tror vist snart jeg skal overveje hvormange tallerkner man kan have – Eller blot købe mig mere skabsplads.

Braiserede svinekæber med salvie og hestebønner.

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.