Hovedret/ Ko/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

23. januar 2013

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

I lørdags havde jeg nogle bloggere med samme interesse som jeg på besøg. Hvilket så betød reste-spisning i mange dage. Ja, jeg kommer fra en familie, hvor der altid er mad nok. Jeg synes faktisk, at I skal kigge forbi deres blogs – Det er spændende læsning. Råvarecirkus og Cocina Fragrante.

Men ovenpå sådan nogle dage med rester og “tøm-fryseren”, så ville vi hygge med en lille bøf-snack. Jeg har villet prøve at lave Pommes Fondant længe, men havde egentlig troet at det var noget mere omstændig end som så. Det tog en halv time fra jeg gik i køkkenet til der var mad på bordet. Hvem siger der ikke er tid til lidt luksus i hverdagen?

Mine kartofler var ikke så store igen, så jeg valgte at mine kartofler godt måtte være lidt runde i hjørnerne, da jeg syntes det ville være et dumt spild af mad, at de skulle være pertentligt firkantede. Det er jo ikke lige majs-sæson, så vi købte majs i dåse. Det virkede ganske fint.

Hvad skal du bruge?

2 bøffer – Entrecotes faldt valget på idag. Godt med fedt, godt med smag.

4 kartofler

10 stilke frisk timian

1 dl hønseboullion. (aka vand med terning)

1 dåse majs

100g bacon

20 basilikum blade

Skær dine kartofler i firkanter – Eller forholdsvist tæt på, som jeg gjorde.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Varm pande op til rygende. Tilsæt lidt olie og nogle timiankviste. Jeg valgte at bruge en sauterpande med høje kanter.

Steg kartoflerne på alle sider. Giv dem lidt salt. Når de har fået farve hele vejen rundt, tilsætter du boullionen, lægger låg på og sætter i en forvarmet ovn (200 grader). Giv dem cirka et kvarter – alt efter størrelse selvfølgeligt – så de er møre. Forsøg dig frem med en kødnål eller lignende.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Steg bøffen på en grillpande, hvis du har. Lad den hvile nogle minutter efter servering.

På en anden pande steger du dit bacon små sprødt. Når det har fået lidt farve skal det have selskab af majsne. Husk lige at dræne dem, hvis de er fra dåse. Når de også er gennemvarme og du snart skal spise. tilsæt basilikum og smag til med salt og peber. Husk, baconen er salt i forvejen.

Server. Nemt, ik?

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Bøf-snack med Pommes Fondant og majs.

Og hov. Der er visse fordele ved at have en kone som omgås porcelæn hver dag. Så hun “kom til” at købe disse dejlige tallerkner til os.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anders Damm Gastromand
    24. januar 2013 at 1:18

    Skulle de kartofler ikke have haft en tur i noget smør istedet? http://gastromand.dk/intervalstegt-kalvefilet-glaceret-gulerod-pastinak-kartoffelfondant-r%C3%B8dvinsglace

    Ellers ser det lækkert ud;)

    • Reply
      Thomas
      6. februar 2013 at 1:13

      Det var januar, så jeg forsøgte at holde mig under 100g smør om dagen. Det var sådan en slags kur. 😉

  • Reply
    Den gamle kok.
    17. januar 2014 at 14:24

    Hej;
    Oprindeligt blev de stegt i andefedt men i dag mest i olivenolie. Smør kan ikke tåle mere end 123 grader så branker det. Stege temperatur ligger over 123 grader så teoretisk
    kan man ikke stege i smør kun brasere.
    Mvh. Den gamle kok.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.