Boeuf sauté stroganoff

Det var egentlig ikke meningen at den her skulle deles. Det var egentlig bare fordi jeg havde opgraderet et program og så lige skulle teste noget. Men når der kom hele tre forespørgsler på opskriften, tænkte jeg, at det var på sin plads.

Jeg gider ikke rigtigt købe ind i øjeblikket, så vi får ret mange retter komponeret ud af hvad der lige er i køleskabet. Jeg er ret glad for at få spist i bund med det vi køber, hvilket så også ofte betyder, at jeg skal spise alle mulige morgenmadsprodukter, som ungerne alligevel ikke vil have. I hvert fald, så havde jeg noget filet, champignon og fløde på lager. Så i mit hoved pegede alle pile i den her retning af sådan en boeuf sauté strogranoff. Når man søger på Stroganoff på nettet, så er der ligesom to forskellige skoler eller retninger som det kan gå. Den ene er den, hvor du skal simre ret lang tid og som mest af alt ligner den Gullash min mor laver. Og så er der den, som er ret hurtig at lave, hvor man har bøfkød, som ikke skal meget andet end kysse panden og indhyldes i fløde. Det er sidstnævnte, som vi er på her. Jeg mener oftest, at den laves med mørbrad, men jeg brugte filet og det gik rigtigt godt. Retten kunne måske tage sig lidt bedre ud, hvis man lige garnerede med en gang persille på toppen, men det havde vi ikke.Jeg fandt nogle kapers, som vist ikke er en del af den normale opskrift. Men hey. Det gik.

Nu er vi jo en hustand, hvor halvdelen af beboerne er under 6 år, så vi forsøger også at holde lidt igen med frituren. Jeg synes jo der skal pommes til lige den her ret. For hvem ellers ikke kombinationen af sovs og pommes frites? Men så kører jeg dem en tur i airfryeren. Det er ikke helt det samme, men tæt på hvis man lige finder de rigtige pommes. Jeg havde nogle, som var virkeligt gode. Men jeg kan ikke lige huske hvad det var for nogen. Så hvis du har tippet til verdens bedste airfryer fritter fra frost, så tager jeg gerne imod tips.

Nu er det jo sådan set sådan en lidt hurtig ret, så det kræver godt kød. Men også en varm pande, der kan holdes varm. Så jeg laver den i støbejern, da de ofte holder bedre på varmen. Men hvis du ikke har sådan en, så vil jeg faktisk anbefale dig at køre retten i flere tempi for så til sidst at samle den. For hvis der kommer for mange kolde ting på hele tiden, så ender du med at koge kødet i stedet for at stege det. I så fald ville jeg først starte med løg og bacon sammen. Tage det af panden. Så riste champignoner. Slutteligt af et par omgange brune kødet. Det er jo mørt kød du bruger, så det skal blot have et par minutter på panden. Samle det hele og give en ordentlig om fløde og smage til med lidt syre mens det koger ind. Se, det er et klasse måltid, som du lave hurtigt.

Boeuf sauté stroganoff.

Thomas
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g Oksemørbrad eller filet i strimler.
  • 1 spsk edelsüss paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 stk løg
  • 100 g bacon i tern.
  • 250 g brune champignon
  • 1 spsk tomatpuré
  • 3 stk laurbærblade
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1 spsk æbleeddike

Sådan gør du
 

  • Skær kødet i strimler, hvis det ikke allerede er. Vend i en blanding af mel, paprika, salt og peber.
  • Skær løg og bacon i tynde strimler. Svits løgene til de er klare i en smule olie og smør, kom så bacon og kvarte champignon ved. Steg til de har taget farve. Tag så det hele af panden.
  • Kom mere olie på panden og brun kødet godt af. Gør det eventuelt af to omgange. Kom tomatpuré ved og steg det let af. Returner nu løg, bacon og svampe. Tilsæt derudover laurbærblade og fløde.
  • Lad det simre cirka 7-10 minutter til sovsen er tyknet. Smag til med salt, peber og eddike. Hvis du gerne vil have mere sovs, kan du spæde op med mere fløde. Top eventuelt op med lidt hakket persille på toppen.
  • Server sammen med pommes frites og en grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close