Dessert/ Desserterne/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter

Blommetrifli-ish.

29. september 2012

Fredag aften, scenen var egentlig sat. Lasagne og fjerner. Hvem sagde vild ungdom? Så begyndte den lille dessert trang at melde sig. Hvad kunne der bikses sammen sideløbende med at lasagnen var i ovnen?

Valget faldt på en trifli agtig sag. I stedet for at koge blommerne helt ud, kogte jeg først de resterende ting sammen og en lille smule ind, hvorefter blommerne blot fik 5-7 minutter i badet.

Cremen var mere eller mindre den samme som jeg har lavet tidligere, både her og her men i en lidt anden sammenhæng. Jeg ville gerne have tilføjet lidt vanilje, desværre sagde beholdningen nej.

Jeg er generelt ret glad for trifli – fordelen ved lige præcist denne er at sherryen giver desserten en smule kant. Jeg tror måske jeg skal eksperimentere med noget syltning af blommer, hvor der også indgår sherry. Nok om det, det må vi se på hvis det sker.

Hvad skal du bruge – 2 mennesker.

Blommedel:

  • 1dl sherry
  • 3 spiseskefulde sukker
  • 4 blommer, i kvarte uden sten.
  • 1 kanel stang.
  • saften af 0,5 citron.

Creme:

  • 1dl piskefløde
  • 1 (stor) spiseskefuld skyr fraiche
  • 2 teskefulde flormelis
  • – Derudover også 8 makroner og et drys kanel på toppen.

Del dine blommer i kvarte.

Blommetrifli-ish.

I en gryde koger du sherry, sukker, kanelstang og citronsaft op. Det må gerne koge en lille smule ind før du tilsætter blommerne. De skal kun have 5 minutter deri. Jeg lod mine blommer stå og køle sammen med saften mens vi spiste aftensmad.

Blommetrifli-ish.

Pisk fløden og vend efterfølgende din flormelis og skyr fraiche i. Anret med makroner. Ja, så er det egentlig ikke sværere.

Blommetrifli-ish.

Blommetrifli-ish.

Blommetrifli-ish.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.