Beignets Champenois – Touren, etape 20. Champagne.

Jeg var sidste år i New Orleans, hvor en af de der ting som man SKAL prøve, er deres beignets. Det er en gærdejsfirkant, som er blevet friturestegt og så gemt under centimeter tykt lag flormelis. Stedet som er mest kendt for det (i hvert fald i turist-guiderne) er Café du Monde. Og så kom der lige lidt rejseguide indover det. Og New Orleans har jo været under fransk indflydelse, så tænkte at det var ret relevant at lave sådan nogle beignets selv. Jeg fik opstøvet denne opskrift, som stammer fra Champagne området (det ligger lidt i navnet, ik). Og den var så forskellig fra hvad de lavede i USA.

Det er jo nogle gange lidt en kamp at kæmpe med google translate i forbindelse med de her opskrifter. For det kan virkeligt godt være lidt svært at regne ud, hvad der lige bliver talt om. Her bliver der brugt fromage blanc, og uden at tænke mig om, var jeg ved at købe cream cheese. Men så havde jeg heldigvis en klog hustru (ikke en klog kone), som kunne guide mig i retning af, at det nok var kvark eller fromage frais, der var tale om.

Opskriften er faktisk ret enkel, da det bare er kvark, som bliver holdt sammen af lidt mel og æg. Den er ikke voldsom sød i sig selv, men bliver så vendt i gud ved hvormeget sukker. Så der går den fra at være sådan lidt en hippie-snacke-falafel ting til at trække tænderne ud af toddlers. Men hey, så var der da ro indtil sukkeret sparkede igennem. Så lige for at forventningsafstemme, så er det ikke sådan en brødet affære som en donut er. Vi er mere ude i sådan noget let mushi indeni. Så overvej også hvor store du laver dem. Jeg lavede mine som en god spiseskefuld, som så soufflerede op. Jeg ville nok gå efter noget lidt mindre.

Jeg har set nogle som spiser dem sammen med bærkompot eller marmelade. Og så har jeg set nogle som bare snacker dem som de er. Så jeg tror jeg kører med bærrene for at få noget syrligt modspil. Det bestemmer i selv.

Beignets Champenois

Thomas
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min

Ingredienser
  

 • 250 g kvark eller fromage frais
 • 1 stk æg
 • 1 stk æggeblomme
 • 50 g sukker
 • 80 g mel
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 0,5 tsk bagepulver
 • sukker til at vende de stegte beignets i.

Sådan gør du
 

 • Rør kvark, æg og æggeblomme sammen.
 • Tilsæt sukker og sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i. Rør det hele godt sammen, så der ikke er nogle klumper i.
 • Sæt på køl og lad dejen trække minimum en time. Du kan også lade den stå natten over.
 • Varm fritureolie op til 170 grader.
 • Sæt dejen i olien med en spiseske. Steg til den er helt gylden.
 • Kom over i sukker og rul den godt rundt.
 • Lad dem køle let før du sætter tænderne i dem. Værsgo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close