Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Beef stir fry.

10. september 2012

Endnu et forsøg på det asiatiske. Det er stadig ikke en af mine spidskompetencer, men jeg arbejder på det. Idag var det en lille stir fry.

Nøgleordet er altid at have panden afsindigt varm. Steg gerne tingene i mindre portioner, så du sikrer din pande ikke mister for meget varme (og det begynder og koge i stedet for at stege).

Beef stir fry.Mine broccoli fik lige i overkanten, da jeg også lige skulle skumme min hyldebærsaft af og skylle patentflasker. Det tager ikke mange minutter, så sørg også for at dine råvarer er klar før du steger. Det skal ikke have lang tid på panden (eller i wokken).

Vi fik risnudler til – Sørg for at følg vejledningen på pakken. Jeg hældte mine tørrede nudler i kogende vand og lod dem dampe deri i cirka 5 minutter.

Beef stir fry.Stir Fry – Hvad skal du bruge? (2pers)

  • 300g oksekød (jeg skar to bøffer  af inderlår i tynde strimler)
  • 1 broccoli
  • 6 forårsløg
  • 1 Chili
  • Ca 1 dl sød chilisauce
  • 3 spiseskefulde østersauce
  • Saften af en lime.
  • Jordnøddeolie til stegning
  • 2 spiseskefulde sesamfrø.
Beef stir fry.Dine sesamfrø skal lige vende panden en hurtig tur. Jeg ristede dem mens panden blev varm, så sparede vi også opvasken. Da de begyndte at få farve skulle de af. Dette kan gå ret hurtigt. Så hold øje med dem.
Kødet skal steges i den rygende varme olie. Del det eventuelt op i to. Tag det af når det har fået lidt farve.
Nu er det grøntsagernes tur. Steg det hurtigt på panden. Tilsæt to spiseskefulde vand og læg låg på i et halv minuts tid, så det kan dampe lidt. Tilsæt efter limesaft, chilisauce og østersauce. giv det 2 minutter til at samle sig. Smag til med salt.
Til anretningen gemte jeg en smule forårsløg og chili, som jeg snittede fint. Pyntede med dette sammen med sesamfrøene. Server eventuelt med lidt ekstra sød chilisauce og en halv limefrugt, hvis man ønsker lidt ekstra smag.
Aftensmad efter tyve hårde minutter.
Beef stir fry.
Beef stir fry.
Beef stir fry.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.