Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Beef Saag – Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

16. juli 2013

Man kan sige meget om indisk mad, men kønt er måske ikke altid en af dem. Men gud hvor det smager godt. Jeg elsker de varme krydderier, som man bruger i det varme Indien. Jeg lavede min egen krydderblanding til dette ret, men har du travlt eller bare ikke alle tingene på “lager”, så køb en færdigblandet Garam Masala og suppler eventuelt op med lidt ekstra revet ingefær.

Sådan en Saag er en af mine absolutte indiske favoritter. Den bliver som regel bestilt, når den står på indisk take-away. Man kan også få den i en version med kylling eller lam. Den oprindelige plan var faktisk også at lave denne med kylling. Men da jeg ikke kunne finde “ordentlig” kylling, blev det lavet om til oksekød i stedet. Jeg valgte at lave en hurtig version med forholdsvist godt kød, som ikke skulle stege så lang tid. Alternativt kan du købe noget lidt billigere kød og så simre det noget længere med. Vi var sultne, så her blev det nogle venøsteaks, som blev strimlet. De skulle ikke have mange minutter på panden.

Hvis jeg skal være sådan helt ærlig, så på trods af det knapt så smukke udseende, så var smagen helt i top og det var mindst lige så godt, som fra min favorit take-away! Jeg er faktisk lidt stolt.

Dette måltid tog en time fra start til slut, inklusiv friskbagte (stegte) pandebrød og riskogning. Jeg brugte en super enkel opskrift, men hvis du vil lave dine naanbrød selv, så prøv disse naanbrød – Som er mit første utroligt vellykkede forsøg med naanbrød

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

Hvad skal du bruge?

  • 350-400g oksekød – skært af god kvalitet.
  • 3 skalotteløg – Eller 2 medium røde.
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 300g spinat frisk – Hvis du bruger frosen, cirka 200g
  • 3dl hønseboullion
  • 15-18 cherrytomater
  • 2 spiseskefulde Garam Masala og en tommel frisk, revet ingefær ELLER 2,5 spiseskefuld af min krydderblanding.

MadetMere’s indiske krydderblanding – Ja, der er tilføjelser i forhold hvad man normalt bruger – Brug denne som rettesnor. Der bliver mere end du lige skal bruge til retten, men put det i et glas, og så er du allerede lidt foran til næste gang du skal lave indisk. Alle krydderier er købt hos ASA i torvehallerne, som i mit hoved har de bedste krydderier, som jeg nogensinde har haft fingrene i.

  • 1 teske gurkemeje
  • 1 teske spidskommen
  • 1 teske bukkehornsfrø
  • 1,5 teskefuld tørret, stødt ingefær
  • 1 teskefuld røget stærk paprika
  • 1 teskefuld sorte sennepskorn
  • 1 teskefuld timian
  • 3 nelliker
  • 6 hele kardemomme kapsler
  • 0,5 kanelstang
  • 1 teskefuld bukkehornsfrø
  • 1 teskefuld gule sennepskorn
  • 1 teske korianderfrø.
  • 1 teske tørret appelsinskal – fordi jeg lige fandt det i skabet.

Alle hele krydderier ristes på en panden og kværnes i en krydderikværn eller en morter. Nu er du klar.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

Snit løg, hvidløg og chili. Det behøver egentlig ikke være så fint, for det får alligevel en ordentlig tur med en stavblender senere. Steg det i lidt olie.  Når løgene er klare, kommer du dine krydderier ved. Lad dem stege i et par minutter.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

Kom herefter den GRUNDIGT skyllede spinat ved. Ja, der er ikke nogen som kan lide spinat som knaser. Når spinaten ret hurtigt er faldet sammen kommer du også halverede tomater ved og hønseboullion. Lad det småsimre en halv times tid cirka.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

Når din ret nu ligner – det ved jeg egentlig ikke. Tomaterne er kogt godt ud og  boullionen er kogt lidt ind, så skal den have en ordentlig tur med en stavblender til den er helt glat. Smag til med salt og lidt peber.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

 

I mellemtiden bruner / steger du kødet på en anden pande. I mit tilfælde skulle det have meget kort tid. Men det skal have lidt farve. Nu i sovsen med dem  og giv den det sidste. Skal kødet have lidt længere tid end mit, så blend eventuelt sovsen før og lad den få det sidste i den. Du kan selvfølgeligt også starte med at brune kødet før du laver sovsen, men nu skulle jeg alligevel bruge panden til at stege brød på, så det skete lidt sideløbende.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

 

Til anretningen kan du vælge at komme lidt frisk koriander på toppen, bare for at give det et pust af friskhed.

Vi fik som sagt kogte ris (kogt med et par hele kardemommekapsler i gryden) og pandebrød til. Planen var også at jeg ville have lavet en raita, men måtte erkende at jeg havde glemt at købe neutral yoghurt og så kommer man ikke langt, så det må I have til gode til en anden god gang. Men lidt kølende kunne have været godt.

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

 

Beef Saag - Hurtig tur til Indien fra lille Amager.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.