Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Beef Ramen

7. januar 2013

Så nåede vi til 2013. Tømmermændene har lagt sig – Ja, det tog sin tid. Og nu er jeg ved at være klar til et nyt år på bloggen.

Beef Ramen

I længere tid har jeg planlagt at lave en gang Ramen, som er en japansk nudelret. Jeg lavede med noget af det “som var ved hånden”. Planen var egentligt at lave den med en base på kylling, men desværre kunne de lokale supermarkeder ikke klare kylling, som havde levet et ordentligt liv, så ville jeg hellere undvære. Det blev til tykstegsbøffer i stedet.

Du kan variere det grønne indslag alt efter hvad du lige har ved hånden, så det er også en god idé til at få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen.

Hvad skal du bruge2 personer

  • 2 tykstegsbøffer – eller flanksteak.
  • 8dl oksekødsboullion.
  • 3 spiseskefulde Soya
  • Revet ingefær
  • 1 spiseskefuld oistersauce (kan undlades)
  • 1 lime (saften af)
  • en halv pakke risnudler
  • 2 æg – hårdkogte
  • 1 pakke spæde spinatblade (75g)
  • 0,5 rød peber
  • Bønnespirer
  • 4 forårsløg

Jeg valgte at bruge en sauterpande, for at spare lidt op opvasken, så jeg ikke skulle bruge meget andet.

Kog æggene – jeg tror ikke de kræver nærmere instruktion 🙂 Sæt en liter vand eller to over og koge i en elkedel.

Beef Ramen

Steg bøfferne i lidt olie, krydr med salt og peber. Sæt dem til at hvile. I samme pande steger du kort spinaten. Den skal blot falde sammen. Tag det fra. I panden bringer du nu boullionen til kogepunktet, tilsæt soya, ingefær, limesaft, østersauce – Hvis du kan skaffe misopasta (soyabønne-ting) kan du bruge det i stedet også. Lad den boble lidt mens du udbløder nudlerne i det kogende vand. Kan også gøres i suppen, da de kun lige skal have et minut eller to.

Snit dine grøntsager. Striml oksekødet.

Beef Ramen

Fordel nudlerne i nogle forholdsvist store skåle. Herefter suppen, oksekød, spinat, grøntsager og æggene. Nemt. Server med det samme.

Beef Ramen

Det er super nemt og burde ikke tage dig mere end en halv times tid.

Beef Ramen

Selv udenlandsk mad smager bedst i musselmalet 🙂

Beef Ramen

 

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Simone
    11. februar 2014 at 12:37

    Jeg vil lade mig inspirerer af denne ret i aften 😀
    Tusind tak for opskriften!

    Simone
    Microcut.dk

  • Reply
    Henrik
    25. september 2016 at 17:28

    Super opskrift, den er blevet vores livet herhjemme.

    • Reply
      Thomas
      25. september 2016 at 20:44

      Wuhuuuu!!! 🙂

  • Reply
    Lene
    14. november 2016 at 18:43

    Virkelig nem og lækkert ? Vi lavede den med fiskesauce og lidt sukker i stedet for østerssauce og brugte brede glasnudler. Mums! Tsk for opskrift!

    • Reply
      Lene
      14. november 2016 at 18:44

      Der skulle stå tak og ikke tsk ?

  • Reply
    Henrik
    17. september 2018 at 13:16

    Tak for opskriften – jeg har lavet den nogle gange. Det er familiens livret nu!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.