Fjerkræ/ Selvgjort er velgjort/ Tilbehør

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

23. juli 2012

Søndagsmiddagen (med minimale tømmermænd, nah) skulle tilbringes i selskab med svigerforældrene. Maden skulle ikke være af den tunge slags, så planen blev noget kyllingværk. Køleskabet gabte, så jeg måtte på udflugt på Amager. Og jeg var så åbenbart ikke den eneste. Tomme kølediske var der nok af.

Balsamicokartofler.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.Som det første rensede jeg gulerødder og kartofler. Skar dem i mundrette skiver. Gav dem olie, salt, peber, godt med timian og så vigtigst af alt 3dl balsamicoeddike. Det lyder af meget, men det koger ind og dækker kartoflerne.

De skal I ovnen op 200g i cirka en time. Hvis du starter med at lave dem, så er de færdige sammen med resten. Du skal løbende røre lidt rundt i dem, så alle får godt med balsamico.

Ananassalat med karse.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.For at holde den lidt friske linie, valgte jeg at lave en lidt anderledes salat med ananas – Og hvad der nu var. Jeg havde blandt andet rigeligt med Karse fra dagen før og rejecocktailen. Jeg havde lidt chili, rødløg, en smule basilikum, nogle af de lilla spirer.

Jeg gav både rødløg og ananas en tur på mandolinen. Resten af ingredienserne blev pænt linet op ovenpå, så I kan se indholdet. Køre rundt og give dressing. Dressingen bestod af olie, saften af en halv citron, salt, peber og sherryeddike.

Kyllingebrysterne blev stegt på grillpanden med salt og peber – Det behøver jeg vist ikke dokumentere sådan helt i dybden. Til fik vi også rysteribs fra aftenen før. Ribs og kylling. Perfekt match.

Det tog cirka en time fra start til slut, minimal anstrengelse.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Balsamicokartofler, kylling og ananassalat.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.