Bagværk/ Dessert/ Frugt/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter

Bagte rabarber med pistaciecrumble

3. maj 2016

Jeg er simpelthen kommet i det der forårshumør. Jeg ved ikke om du ligesom kunne regne det ud på de indlæg, som har ramt bloggen på det seneste. Det skal gerne være grønt, nemt og let. Ok, det her er måske ikke sådan helt vildt let. Der er jo trods alt både masser af sukker, nødder og flødeis. Nuff talk.

Jeg er ved at lave en “Det skal du spise lige nu” menu her til bloggen. Og her har du så desserten. Forretten består af denne gang Asparges og stenbiderrogn – Hvis du har fulgt med på instagram, så kan du nok også regne ud, hvad hovedretten er. Og her er vi ude i enten en kaninfrikassé med asparges eller en udbenet poussin fyldt med rabarber og kørvel med grønne asparges og morkelsauce. Det får vi at se. jeg har lavet begge, så teoretisk set, så kan det jo være at begge kommer på.

Denne dessert er altså ualmindeligt enkel at lave. Den kan også laves i god tid. Hvilket gør den endnu bedre. I kampens hede fik jeg ikke lavet min egen vaniljeis. Men det gør den jo bare endnu nemmere. Reelt set kan du også bruge dejen som en normal crumble, som kommer over rabarberne før de stryger i ovnen. Men jeg kan faktisk godt lide at have det separeret. Og du behøver jo selvfølgelig heller ikke at lave den med rabarber. De fleste frugter går. Det samme med pistacierne. De kan være både bekostelige og svære at opstøve, brug de nødder du nu en gang har ved hånden. (No pun intended)
Bagte rabarber med pistaciecrumble

Bagte rabarber med pistaciecrumble

Ret: Dessert
Servings: 4 -5 portioner
Author: Thomas

Ingredients

Crumbledej

  • 50 g pistacienødder
  • 50 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 50 g sukker

Herudover

  • 8 stængler rabarber
  • 2-3 spsk sukker
  • Vaniljeis
  • 50 g pistacienødder

Instructions

Crumbledej

  • Blend nødderne en smule, så der både er små og store stykker tilbage. Tilsæt mel, sukker og smør i tern. Nuldr smørret ud i melet. Fordel på en bageplade.
  • Bag til det er let gyldent (cirka 10-12 minutter) ved 180 grader. Hak frisk pistacie og vend i.

Resten

  • Skær top og bund af rabarberne. Del i mindre stykker af cirka 5 cm. Skyl grundigt. På en bageplade og drys sukker over. Bag cirka 15-20 minutter til de er faldet lidt sammen og er blevet bløde.
  • Kom på en tallerken sammen med crumble og vaniljeis.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Bagte rabarber med pistaciecrumble

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.