Grill/ Grøntsager/ Selvgjort er velgjort/ Sundt/ Tilbehør

Bagte auberginer med et lille kick. Nemt tilbehør til grillen.

13. maj 2015

Endnu en  lille grøntsagsting. Der er egentlig ikke så meget arbejde i det. Og du kan lave langt det meste i god tid.

Jeg synes det er sådan en lækker lille variation i forhold til det man normalt ellers spiser til sin grillmad. Det bliver ofte bare sådan en gang kartoffelsalat og en blandet grøn salat. Og så kan du altså også sagtens lave dem på grillen. Jeg synes de bliver endnu bedre, hvis de lige får lidt smag af røg og brændt.Bagte auberginer med et lille kick. Nemt tilbehør til grillen.Bagte auberginer med et lille kick. Nemt tilbehør til grillen.

Bagte auberginer med et lille kick. Nemt tilbehør til grillen.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk auberginer
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 2-3 spsk kvark Eller eventuelt bare creme fraiche kunne ikke skaffes her i Spanien
  • 2 spsk harissa
  • 1 håndfuld basilikumblade

Sådan gør du

  • Flæk auberginerne. Kom pensel auberginerne med en smule olie på skærefladen.
  • Steg auberginerne på en brændvarm pande, til de har taget en smule farve. Fjern dem herefter fra varmen. Drys med det sidste olie, spidskommen, paprika, salt og peber. Kom nu i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter (afhænger af størrelse).
  • Tag auberginerne ud og sæt små klatter kvark (eller creme fraiche) på de møre auberginer. Kom også harissa og basilikum blade på. Nu er du klar til at køre. Serveres helst varme, men kan også spises lune.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Lisa
    14. august 2015 at 7:37

    Det ser virkelig lækkert ud. Dem tror jeg, at jeg vil prøve at lave på vores grill i aften – hvis vejret er til det. Vi har nemlig lige fået en lækker lækker udendørsgrille fra Morsø – http://www.morso.dk/produkt/morso-grill-forno

    Men tror du, at de kan laves på grill – eller går det kun i ovn?

    • Reply
      Thomas
      17. august 2015 at 19:57

      Hej Lisa,

      Jeg tror de vil være rigtigt gode at lave på grillen. Grillen vil give dem lidt ekstra røgsmag, som passer ualmindeligt godt til auberginer!

      Sådan en grill ville jeg godtnok gerne have.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.