Baconsvøbt medister med æbler og salvie.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg faktisk i rigtig lang tid har arbejdet sammen med Danish Crown. Faktisk runder vi lige om lidt 5 år. Det ved jeg, for jeg lavede det første arbejde for dem lige da vi havde fået Alfred. Han var 14 dage gammel, da vi skød de første billeder. Men alt det arbejde, som jeg laver for dem er primært bag kameraet og skærmen, så man ved ofte ikke, det er noget jeg har lavet. Det er så lidt anderledes her, for Tulip Bacon, som er en del af Danish Crown, spurgte om vi ikke skulle slå pjalterne sammen og lave nogle julegodter. Jeg har så evigt svært ved at sige nej til bacon, så det gav næsten sig selv.

Helt ærlig, 2020 har været et lorte år. Altså sådan overordnet, for der har også været masser af små lyspunkter. Men nu hvor det heldigvis er ved at rinde ud, så skal vi lige have det lidt godt. Vi skal svøbe os ind i god smag og festivitas, selvom det måske bliver menneskeligt minimeret i antal. Så omdrejningspunktet for hele kampagnen bliver at svøbe. Om det er i bacon eller strik, det får I at se.

Når jeg skal lave sådan noget mad her, så skal det selvfølgelig passe ind i omgivelserne om man vil. Og i og for sig er det jo ganske nemt at svøbe det meste ind i bacon. På julebordet kan du jo svøbe det meste. Jeg kom først med gode ideer med alt fra stegte sild til pærer der skulle have en bacon-treatment. Man skal afholde sig fra at svøbe sin risalamande dog. Men i hvert fald kan jeg godt lide, at de retter jeg udvikler har en eller anden reference, som folk kan forstå eller har deres egne billeder af. Så bliver det bare lidt mere relaterbart og nemmere at gå til. Egentlig er vi her ude i noget lidt æbleflæsk-agtigt, hvilket er en af mine helt store favoritter, når æblerne er gode. Men så får den lige et lille aromatisk twist af salvie. Og ja, baconet bliver viklet om en pocheret medister. Her kan du selv vælge om du køber en rå medister, binder op og pocherer før den skal svøbes i bacon, eller du bare køber dem færdige. Nu er jeg jo gift med en sønderjyde, så det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ret længe pønsede på at svøbe en kølpølse, som virkelig også er en af mine favoritter. Men det blev ved medisteren. Jeg vil spise den som jeg vil spise mit æbleflæsk, nemlig med brød på siden med rigeligt smør.

Det her er en dejlig nem ret, som du kun skal bruge en pande til at lave. For du skal helst stege både salvien og æblerne i fedtet fra baconet, #stopspildafbaconfedt – For hvis du også lige steger salvien, får æblerne den der ekstra gode, let parfumerede smag af salvie. Jeg supplerede op med et par hurtigt syltede løg for at give lidt syre til retten. Er du sådan lidt hverdagsstresset kan du også vælge at erstatte dem af en håndfuld kapers eller cornichoner.

Hvis du vil se flere opskrifter med bacon, både i julestemning og til hverdagsfesterne, så kan du finde dem lige her.

Lige nu kan du også deltage i en konkurrence om en julesweater så flot, at selv jeg vil bruge den i fuld offentlighed. Det garanterer jeg, at I nok skal komme til at se meget mere til. Men du kan vinde din egen ultra limiterede BACON LOVER julesweater lige her – Og endda til hele familien.

Baconsvøbt medister med æble og salvie

Thomas
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g medisterpølse – Rå. Eller tilsvarende tilberedt i pølser.
  • 2 pakker Tulip bacon
  • 15 stk salvieblade plus minus, ik?
  • 2 stk madæbler (store, ellers tre)
  • 2 spsk brun farin
  • 2 stk laurbærblade
  • 3 spsk æblecidereddike

Syltede skalotteløg

  • 3 stk skalotteløg
  • 1 dl lagereddike
  • 1 d Vand
  • 100 g sukker
  • 1 stk laurbær
  • 4 stk nelliker

Sådan gør du
 

Syltede løg

  • Skræl løgene og skær dem ud i både. Pil lagene fra hinanden.
  • Kom vand, sukker og eddike i en gryde sammen med laurbær og nelliker. Bring i kog og tilsæt løgene. Sluk for varmen og lad dem minimum trække 30 minutter.

Det med æbler og gris.

  • Del medisteren op i 8 lige store dele ved at binde snor omkring den.
  • Fyld en pande med vand og bring den forsigtigt i kog. Læg medisteren herned og lad den pochere lige under kogepunktet i 10 minutter.
  • Tag medisteren op og skær den ud. Svøb den i en skive bacon.
  • Steg medisteren til den er gylden på begge sider. 4-5 minutter på hver side i en blanding af godt med smør og olie. Læg dem over et lille fad og sæt i ovnen ved 75 grader, for at holde dem varme mens du laver resten af retten.
  • I fedtstoffet fra medisteren steges salvien sprød. Tag den af og læg på fedtsugende papir.
  • Kom det resterende bacon, laurbær og cirka 75% af æblerne på i tern. Steg ved mellemhøj varme i 7-8 minutter til æblerne er godt møre. Kom sukker på, det resterende æble og æbleeddike på. Det er for at der skal være en smule hele æblerstykker, der ikke er kogt ud tilbage. Lad det snurre et par minutter mens retten samler sig. Smag til med salt og peber.
  • Anbring æbledelen på et fad. Top med medister, syltede løg og sprøde salvieblade. Server med rugbrød og god sennep.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close