Forret/ Grøntsager/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Asparges og ruccola suppe.

22. juni 2015

Her er der en lille om nem suppe til den kødfrie mandag, hvis man er til sådan noget.

Den danske aspargessæson er jo kort, så det er med at nyde dem, mens den er her. Man plejer at sige at den stopper ved sankt hans, men den kan blive skubbet en smule afhængig af hvordan vejret er. Men køb rigeligt nu, så kan de altså holde sig godt i en plastpose på køl. Så kan man jo forlænge den lidt.

Den her opskrift er både nem, relativt billig og så er den hurtig at lave. Perfekt til hverdagsaftener – Og gerne dem med lidt mere sol end vi har fået i år. Alternativt kan man erstatte ruccolaen med spinat, hvis den skal være rigtig grøn. Eller bare helt droppe den. Hvis du gerne vil holde fedtprocenten nede, men stadig gerne vil have en cremet suppe, kan du erstatte fløden med lidt kogte kartofler, ris eller hvide bønner. De skal selvfølgeligt også blendes med.

Billederne er taget i Spanien under ferien hos min far. De blev lavet sammen med en masse andre opskrifter med asparges til ChriChri.dk, som kommer på deres side en af dagene.

Asparges og ruccola suppe.Asparges og ruccola suppe.Asparges og ruccola suppe.

Asparges og ruccola suppe.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 l hønsefond
  • 1 løg
  • 250 g ruccola
  • 12 stk asparges
  • 1-2 dl fløde
  • 1 stk citron saft og skal
  • 5 kviste timian
  • Olivenolie til toppen og stegning

Sådan gør du

  • Hak løget groft og steg det i et par spiseskefulde olivenolie til de er klare. Kom bladene fra timianen ved.
  • Kom hønsefonden på og klargjorte aspargesstykker ved. Lad det koge 10 minutters tid til aspargesene er møre. Kom herefter ruccolaen i, lad det koge endnu 5 minutter.
  • Blend suppen og kom fløden ved. Smag til med salt, peber, citronsaft og skal.
  • Kom en god frugtig olivenolie på toppen af suppen når den er kommet i tallerknen.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.