Fisk og skaldyr/ Forret/ Grøntsager/ Klassiker/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Asparges med stenbiderrogn

2. maj 2016

Nu har jeg ikke noget hof, men hvis jeg havde, ville det nok være den ret, som  jeg ville servere ret ofte. Det må være sådan en hofrets ting. Jeg har lavet den i utallige variationer, som oftest har været bestemt af sæsonen. Nogle gange har der været asparges i sæson, så har jeg brug dem. Andre gange er de erstattet af glaskål eller rødbede. Nogle gange er det stenbiderrogn, andre gange jomfruhummer, fjordrejer eller rimmet og røget laks.

Jeg har skilt den syrnede fløde med en smule ramsløgsolie. Ramsløg er jo noget som du kan få lige nu, men senere på sæsonen, så bruger du jo bare de krydderurter, som du har ved hånden. Det er så nemt at lave og kan reelt også redde krydderurter, som er ved at dø. Blancher krydderurterne i ti sekunder, kom i isvand. Blend sammen med olie. Blend længe. Lad det trække og sigt igennem et klæde eller en fin si. Er du lidt doven, så køber du urteolier fra Jonas fra Frederiksminde.

Det her, det er det, som du skal spise lige nu. Tidsrammen, hvor du kan få både ramsløg, stenbiderrogn og danske asparges er altså utroligt lille. Gør det.

Asparges med stenbiderrogn

Asparges med stenbiderrogn

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 150 g stenbiderrogn
  • 4 hvide asparges
  • 6 grønne asparges
  • 15 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • Saft af 1/3-1/2 citron
  • 1 tsk grov sennep
  • 2 spsk grøn ramsløgsolie.
  • salt og peber
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Kom et par cm vand og smørret i en sauterpande og bring i kog. Smag til med godt med salt. Knæk bunden af de grønne asparges og skræl og knæk bunden af de hvide. Kom de hvide i panden og giv dem cirka 3-4 minutter med låg. Herefter får de selskab af de grønne, som blot skal have to minutter. Kom dem i isvand for at stoppe kogningen.
  • Rør fløden med sennep og citronsaft og lad den stå i 5 minutter til den sætter sig let. Smag til med salt og peber. Lige før servering vendes ramsløgsolien i.
  • Smag stenbiderrognen til med salt. Den smager absolut ikke af noget, hvis den ikke er smag til.
  • På med de dampede asparges, på med rogn, på med sovs, på med lidt brøndkarse som pynt.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Asparges med stenbiderrogn

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.