Selvgjort er velgjort/ Udenfor kategori

Asparges – Asparges – Asparges – 10 gode retter med asparges

22. juni 2015

Sæsonen for danske asparges er modsat den peruvianske kort. Det starter i maj og slutter ved Sankt Hans. Så når det står på, er det med et at få allermest ud af den.

Asparges indeholder en stor mængde vand, så de er lave på kalorier, men dette betyder også, at de kan blive lidt kedelige, hvis de ikke opbevares rigtigt. De skal helst opbevares på køl, da de ellers tørrer ud. Skulle det ske, at de bliver lidt slatne kan du skære bunden af dem og komme dem i rigeligt isvand et par timer.

Asparges kommer i flere farver. Og forskellen på dem er primært dyrkningen. Hvide asparges vokser under jorden, grønne over. Man kan også få violette asparges, men jeg vil tro at det blot er en afart den grønne.

Der er også en smule forskel på håndteringen af hvide og grønne asparges. De hvide har ofte en lidt træet overflade, som skal skrælles væk inden tilberedning. Grønne asparges kan næsten altid spises som de er. Dog er det fælles for begge, at de kan være lidt træede i bunden. Så man knækker bunden af ”Der hvor den selv knækker”. Med hvide asparges er det bedst at skrælle dem før du knækker bunden af, for så går der mindst muligt til spilde.

Jeg har været bloggen igennem og fundet en del forskellige opskrifter med asparges. Og det er sådan set sådan at jeg serverer dem hvert år. I år er der kommet lidt flere favoritter på listen. Nogle af dem kan du finde hos ChriChri snart. Kan sige så meget som at der er tale om blandt andet asparges lavet som ærter francais, vol au vent og i en risotto.

Så go nuts! Nyd de danske asparges – eller nogle helt andre, for det er en dejlig spise.

Aspargessuppe med ruccola

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Asparges med rygeost

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Aspargesomelet med ost

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Pasta med asparges og skinke

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Grillede asparges med syrnet fløde og ramsløg

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Filodejstærte med asparges

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Kyllingefrikassé med asparges

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Svin, ærter og asparges

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Asparges, kartofler og stenbiderrogn

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Hvide asparges med sauce mousseline

Asparges - Asparges - Asparges - 10 gode retter med asparges

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Jacob Larsen (jacobdklarsen.dk)
    22. juni 2015 at 18:33

    Wow.. Du er simpelthen for vild.
    Samtlige retter ser så lækre ud!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.