Bagværk/ Frugt/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Alternativ jordbærkage – 1 års fødselsdag på bloggen.

24. juni 2013

Ja, nu er det et år siden jeg startede bloggen. Faktisk er det lidt længere siden. For jeg fik først lanceret noget værre skidt og det blev taget ned igen. Så den reelle fødselsdag er om en uge, men den blev oprettet 14 dage før. Så lige her i midten kalder vi det fødselsdag. Lidt lige som supermarkederne, som har fødselsdag flere gange om året. Og så var det jo en glimrende mulighed for faktisk at få kage.

Hvordan startede det hele så?

Nogle nætter kan jeg ikke sove, så kommer der underlige ideer ind fra højre. Lige i dette tilfælde var det så en madblog, der skulle til.

Det tog lidt tid at finde ud af hvordan det egentlig hang sammen, så jeg skal også sende en stor tak til vores tekniske begavelser på arbejdet, som enten har hjulpet mig når jeg skulle lave noget bedre – Eller selv havde forsøgt noget med bloggen, som i hvert fald heller ikke virkede. Ja, jeg er mere end en gang kommet krybende for hjælp. Tak, Vadstrup, Andreas og alle jer andre.

På billedsiden havde jeg egentlig regnet med at det indbyggede i min gamle iphone var nok. Ja, det var det så heller ikke, så blev der indkøbt nyt kamera, efterfølgende nyt objektiv og en masse andet gøgl. Jeg havde også den plan, kald det et dogme om man vil, at jeg ikke ville redigere mine billeder. Ja, det er jeg også gået en smule fra. Jeg vil selvfølgelig stadig begrænse det til et minimum, så jeg nøjes med at ændre lidt på farverne hvis de er helt væk. Meget af den mad jeg laver, bliver fremstillet sent i et særligt godt oplyst lille køkken, så forholdene kan også kræve lidt justering i farven. Mikkel og Jeppe, tak for de mange tips.

Siden starten er det blevet til 178 opskrifter på bloggen. Jeg har godt nok planlagt mange flere, mange er også lavet, men så er billederne fejlet – Eller jeg glemte at sætte film i kameraet. høhø. Jeg vil sige at kravene til opskrifterne selvfølgeligt er blevet større og man vil heller ikke lægge den samme opskrift på flere gange. Nu er der jo heldigvis også folk, som kommer forbi bloggen. Der var ikke så mange i starten. Frekvenser på indlæggene er faldet lidt, men jeg sætter også noget større krav til mig selv nu.

Jeg synes, jeg er ved at have fundet ud af hvordan jeg gerne vil have bloggen. Jeg synes, at billederne er nogenlunde og har det udtryk jeg gerne vil give (nogle gange).

Nå, nu tilbage til  fredagens fødselsdagskage – min meget nemme jordbærkage. Det skulle egentlig bare være ret nemt og så skulle jeg have brugt nogle af de jordbær, som jeg blev fristet til at købe. Holdbarheden på sådannogle er jo ikke altid lige lang.

Hvad skal du bruge?

  • Butterdej – Købt. 
  • Flormelis
  • 1,5dl fløde
  • 2 spiseskefulde creme fraiche
  • Jordbær
  • Lidt vanilie-ekstrakt. Svarende til en kvart stang. Doceringen plejer at stå på flasken.

Hvad gør du?

Stik butterdejen ud. Strø flormelis over. Man kan også sagens vælge at lave firkanter. Så går der ikke så meget til spilde.

Jeg prikkede dem nogle gange med en gaffel før de røg i ovnen.

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

Bag butterdejen ved 200 grader til den er lys brun og sprød. Jeg tror det tog en tyve minutters tid.

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

Til creme pisker du fløden godt stiv. Ikke smør, men godt stiv. Jeg brugte min bamix, så bærrene kom i efterfølgende sammen med vanilie og creme fraiche. Alt afhængig af bærrene og hvor sød din tand er, så kan det være at det lige skal have en smule sukker. Smag til.

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

Nu giver det næsten sig selv herfra. Flæk butterdejen, kom bær på. Kom creme på. Luk med toppen, strø mere flormelis på toppen. Server.

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

 

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

 

Alternativ jordbærkage - 1 års fødselsdag på bloggen.

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.