Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Æblemazarin.

9. oktober 2012

Jeg kan godt lide enkle kager. Jeg kan godt lide kager som ikke er smadret til i alt muligt underligt frosting og underlige farver. Jeg kan godt lide denne æblemazarin.

Inspirationen kom fra Anne au Chocolat – Kage extraordinaire. Dog blev nektarinerne udskiftet med æbler og jeg erstattede lidt sukker med brun farin, for at give den lidt mere karamelagtige brune smag. (PS, kan I godt lide kager og chokolade, så brug 3 minutter på Anne’s blog og i ryster af sukkerchok)

Kagen blev nydt sammen med en smule skyr fraiche som var rørt med lidt sukker og vanilje.

Billederne blev desværre blot lidt hurtige, da jeg havde gang i en del projekter i køkkenet på en gang.

Hvad skal du bruge?

250g marcipan – revet.

100g brun farin

150g sukker

250g smør (gerne stuetemperatur)

3æg

60g mel

2 æbler

Den revne marcipan æltes sammen med sukker og den brune farin. Herefter tilsættes smøret, som gerne skulle være blødt, hvilket så moses ind i massen. Jeg brugte klør 5, hvilket jeg synes var det klart nemmeste. I med æggene og rør til sidst melet i.

Jeg smurte en kageform med en diameter i omegnen af 30 cm. Jeg burde muligvis have brugt bagepapir i bunden, da den var lidt genstridig i forhold til at forlade formen senere.

Æblerne blev skivet og lagt i dejen. Drys med en smule sukker på toppen.

Kagen blev bagt cirka 30 minutter i en 200g varm ovn. Har du varmluft, som 95% af befolkningen, så skru et hak ned til 175ish grader.

Jeg har prøvet at lave samme mazarin med hindbær og brombær – Det virkede også ganske fortrinneligt.

Æblemazarin.

Æblemazarin.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anne au Chocolat
    9. oktober 2012 at 16:20

    HAPS 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.