Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Æblelommer – Måske verdens nemmeste dessert.

7. august 2012

Når folk kommer forbi til mad, så har jeg det bedst med at lige servere en lille dessert. Det er så trist kun at servere en ret. Gode råd var dyre, for jeg havde faktisk ikke det store – Indtil jeg kom til at tænke på at der lå noget butterdej og glanede i fryseren.

Jeg overvejede at lave en tarte tatin, men jeg havde også kun et æble. Så det ville jeg ikke komme langt med. Alternativet blev denne lille hurtige – Og muligvis verdens nemmeste – dessert.

Æblelommer - Måske verdens nemmeste dessert.

Fyld…

Hvad gjorde jeg?

En plade butterdej på bordet.

Skære et kvart æble i fine strimler.

Drys med lidt sukker.

Drys med lidt kanel.

En smule smør. – Der skal jo lidt til for at kompensere for margarinen i butterdejen.

En klat marmelade (i dette tilfælde den hjemmelavede brombær)

Æblelommer - Måske verdens nemmeste dessert.

Fold. (og bag)

Smør kante med lidt pisket æg.

Fold sammen, vip kanterne op.

Rids toppen for syns skyld. Lav luft hul.

Pensl med det piskede æg.

Bag ved 175grader til dejen har fået farve.

Server med lidt marmelade og creme fraiche.

Nemmere bliver det ikke. – Dessert med under 10 minutters arbejde.

Æblelommer - Måske verdens nemmeste dessert.

Nyd

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.