THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

For en halv måneds tid siden fejrede jeg min fødselsdag. Det var ganske uformelt og med meget få mennesker til fejringen. Faktisk var hustruen sendt til Jylland med kronprinsen. (ok, det lyder så hårdt, men det var faktisk omvendt, hun skulle til Jylland og jeg inviterede gæster). Nu vil jeg selvfølgelig ikke pege fingre af det normale kliantel som frekventerer mine kødgryder, men de kan fra tid til anden være lidt lempfældige med det med mødetidspunkter til social soiree. Så da den første dukkede op, lagde jeg an til at vi kunne tage en gin og tonic til at starte med. Jeg havde egentlig planlagt en officiel velkomstcocktial, som var lidt ala en Lynchburg Lemonade. Altså en lemonade-agtig ting med blandt andet Jack Daniels. Men da jeg så havde fået hældt gin i glasset ringede det på døren. Og igen. Og så var folk der faktisk. Og helt ærligt, jeg aner ikke lige hvordan det gik til (for vi havde ikke fået den GT eller andet endnu), men jeg sjussede mig bare lidt frem og det blev virkeligt godt. Der blev lavet et par glas til med gin. Jeg brugte geranium gin, da den i mit hoved passede godt til den hyldeblomsttonic, som jeg havde åbnet. I ginnen kom der så et skvis cointreau (aka den der flaske, som man har i baren og ikke får brugt). Den blev toppet med lige dele yuzu lemonade og hyldeblomst tonic. Lidt lime og lidt citronverbena, bare lige for at blive i det citrussede. Jeg lavede den igen for at finde målene og Karen var ret så begejstret. Det er sådan en fin, læskende sommerdrink, til når solen er oppe og varmer.  Som om. Der er jo en smule alkohol i, så hvis du drikker for mange af dem midt på dagen, så overvej at få et glas vand til.

Nu kommer der også en indrømmelse, for tre ud af fire at de våde varer at også til at opstøve. En god gin – som ikke smager for meget af enebær – cointreauen står hvor den har stået de sidste par år, hvis du ikke har haft margarita fest – og så hyldeblomst tonicen. Udfordringen opstår når du skal have fat i yuzu lemonaden, for den er måske ikke så nem at få fingrene i. Den jeg har brugt er fra det her firma. Når jeg handler i Inco, så handler det 85% om det jeg skal bruge og så er der lige de sidste procent, som er ren opdagelse. Nogle gange står der bare ting på hylderne, som jeg må prøve. Mange gange er det anderledes udskæringer af kød, kollonialvarer eller alkohol. Lige i det her tilfælde var det så den her yuzulemonade. Den var så tiltrækkende, da jeg er ret vild med yuzu. Men også svær at få fingrene i, men der er nogle enkelte steder jf deres forhandler liste, hvor det er til at købe den. Som alternativ kan man købe yuzu saft nogle gange i Irma, så kan supplere op med det. Eller bare nøjes med at bruge en normal lemonade med lidt brus i.

Mængden passer til en cocktail. Har du mange gæster kan du overveje at lave en bowle i stedet.

Voksen lemonade
 
Giver: 1 cocktail
Ingredienser
  • 4,5cl gin (Her geranium gin)
  • 2cl Cointreau
  • 6cl hyldeblomst tonic
  • 6-8 cl yuzu lemonade
  • Masser af is
  • 0,5 limefrugt
  • Citronverbena
Sådan gør du
  1. Fyld glasset med is. Skær den halve limefrugt i 4 dele. Pres dem i glasset.
  2. Kom gin og cointreau på. Top med tonic og lemonade.
  3. Garner med citronverbena,
  4. Nyd

Categories

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: