THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Idag har min elskede hustru fødselsdag. Og den store plan var at vi skulle have spist kage på Nimb, men det var svært ved at forene med en baby og hans sovetider. Egentlig ikke hvis jeg havde været bedre ude, men der var altså mange andre som også gerne ville til afternoon tea på Nimb (åbenbart) og så var der kun plads til os klokken 12.30.  Så jeg måtte kompensere med at lave vores egen lille version igår, da svigerforældrene kom forbi til kaffe. Det var selvfølgelig med alt fra cucumbersandwich til macaroons. Jeg havde ret travlt.

Men en ting som også skulle være ret populært til afternoon tea er en victoria sponge. Og ja, jeg fortolkede bare en lille smule her. For normalt er det en normal sandkagebund, som bliver lagt sammen med smørcreme og hindbærmarmelade. Egentlig havde jeg hindbærmarmelade på lager, men jeg havde endnu flere henkogte stikkelsbær og stikkelsbærmarmelade. Så skal den være klassisk bruger du bare hindbærmarmelade, hvis du er nærrig/fornuftig så bruger du bare det du har. Men det gør ikke noget, at der er en smule syre i marmeladen, da både kage og smørcreme er temmeligt sødt i sig selv.

Jeg bagte kagen i en 18cm springform, hvilket i sig selv betyder at den bliver lidt højere, så jeg delte den også to gange. Men opskriften passer også fint til en cirka 24cm stor springform. Så bliver den jo bare ikke lige så høj. Men noget nemmere at håndtere.

Victoria Sponge
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 8 personer
Ingredienser
kage
  • 200g blødt smør
  • 200g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200g mel
  • 2 tsk bagepulver
Smørcreme
  • 175g blødt smør
  • 250g flormelis
  • 1 vaniljestang
Herudover
  • 150-200g marmelade
  • 1 spsk flormelis til toppen
Sådan gør du
Bundene
  1. smør, vaniljesukker og sukker piskes til det er let og fluffy.
  2. Æggene piskes i et efter et. Pisk til de er helt indarbejdet i dejen.
  3. Mål mel og bagepulver af og rør det sammen. Sigt i kagen og fold det sammen.
  4. Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader til dejen ikke længere sidder fast, når du stikker noget i den. Det tager et sted mellem 30 og 40 minutter (afhængig af tykkelsen).
  5. Lad bunden køle før den delen.
Smørcreme
  1. Pisk smørret sammen med vaniljekorn til det er luftigt.
  2. Pisk flormelis i - gør det af etaper.
Samling
  1. Smør smørcremen på bundene. Top med marmelade (og i det her tilfælde også henkogte stikkelsbær).
  2. Sæt kagen sammen og drys med flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: