Thai stirfry med nudler og oksekød

At have en veninde, som er halvt thai og sindssygt god til at lave mad kan både have ulemper og fordele. Fordelen er at hun til tider deler maden og derudover også har skrevet en bog om det. Ulempen er jo så, at man nogle gange føler sig lidt hæmmet, når man laver noget “thai-inspireret”. For det er som regel ikke særligt thai-agtigt, har jeg lært nu. Og hvis du ikke skulle have opdaget det, så taler vi om Nadia fra Foodfanatic. Hendes bog kan kun anbefales igen og igen. Det er en af mine absolutte favoritter. (og den køber du her)

Men det her var altså min frokost for et par dage siden. Og jeg vil mene at den altså er ret thai agtigt. Jeg har sågar undladt at bruge alle fyfy tingene. Dog skal jeg lige advare mod birdseye chilier. Hvis du først har haft fingrene i dem. Så vent lige lidt med at køre dem i øjnene. Her taler jeg af erfaring.

Nu brugte jeg en jævn god bøf. Læs krogmodnet ribeye. Har du ikke lige sådan en hængende, så brug det du har. Det behøver jo selvfølgeligt heller ikke at være oksekød. En gang kylling eller gris ville også sagtens kunne gå an. Det gode ved at supplere op med nogle svampe er også, at man ikke har behov for så meget kød. Jeg vil næsten tro at du lige her, ville du næsten kunne undlade at komme kød i. Kejserhatte er den perfekte køderstatning.Thai stirfry med nudler og oksekødThai stirfry med nudler og oksekødThai stirfry med nudler og oksekød

Thai stirfry med nudler og oksekød

Thomas
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g tykke risnudler
  • 0,5 spidskål (et lille et af slagsen
  • 300 g godt oksekød i strimler
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 1 skalotteløg
  • 5 gode kejserhatte
  • 4 spsk peanuts
  • Stegte hvidløgsflager kan købes i asiatiske købmænd

Marinade

  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 birdseye chili
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • Nudlerne overhældes med kogende vand og trækker jf brugsanvisningen på pakken.
  • En pande eller wok varmes op til glohed og en smule olie kommes i. Heri brunes kød og kejserhatte i strimler. I kommes så spidskål (også i strimler og det vendes hurtigt rundt. Til sidst får det selskab af halvdelen af bønnespirerne og nudlerne.
  • Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til. Kom den over stirfryen og lad den boble i et minut.
  • Anret retten i portionsskåle eller på et fad. Kom de resterende bønnespirer over sammen med de fritterede hvidløg og peanuts.
  • Server med en kold øl på siden. Du har fortjent det, for du har lavet mad på et kvarter.

Thai stirfry med nudler og oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close