THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Jeg er en hund efter hotdogs. Det burde næsten ikke være nogen hemmelighed. Det er det som jeg tyer til i lige dele når det skal være nemt og lige dele når det skal være sjovt. Jeg havde faktisk lavet forarbejdet til en hotdog bog, den skulle lige sælges ind og så lige skrives færdig… Da der så kom et par andre på markedet. Så den idé blev ligesom pakket væk igen. I hvert fald i bogregi. Jeg er jo ikke stoppet med at spise hotdogs, det betyder jo nok bare at de ender herinde i stedet for i en bog. Det er også meget billigere for jer.

Nu er der jo ikke nogen pølse i den her, så om man ligefrem kan kalde det en hotdog ved jeg ikke, men jeg vil i hvert fald våge pelsen og gøre det. Det er jo trods alt i et hotdog brød. Og jeg har jo også lavet en steak dog før, som nok er blevet den kendteste h0tdog jeg har lavet. Altså bøf+bearnaise hotdoggen. Det er mig altså en gåde, hvordan folk stadig kan huske den og mig for den, men det er altså ret fedt. Jeg har i den hund brugt den udskæring, som hedder bavette eller flapmeat. Det er en forholdsvis billig udskæring, som er ret nem at stege, men lidt sværere at skaffe. Der skal du til din slagter, jeg har i hvert fald ikke set den i supermarkedet endnu. I udseende minder den lidt om en flanksteak, men fibrene er lidt grovere og de vender den anden vej. For på en flanksteak vender de den lange vej, hvor den på en bavette går på tværs af længden. Så jeg plejer at dele den en enkelt gang når den skal skæres. Det er ret åbentlyst hvordan man skal skære den, når man skal skal skære den på tværs af fibrene, når du står med den. Hvis du ikke kan skaffe en bavette, så kan du gå med flanksteaken eller en anden bøfudskæring, men vælg helst en der er lidt smag i, for ellers drukner den lidt i det krydrede tilbehør. Vælg også en forholdsvis mør bøf, for ellers kan det blive noget rigtigt grisseri at spise.

I næsten samme grad som jeg kan lide hotdogs, kan jeg godt lide mexikansk og texmex mad. Så jeg vil sige at det her blev det bedste fra alle verdener. Jeg har altid chipotle “en adobo” – altså i salsa – på lager. Så det er oplagt at bruge for mig. Igen, har du ikke sådan en dåse, kan du bruge en chilisauce kombineret med røget paprika. Det er ikke helt det samme, men er til at skaffe. Jeg havde også planlagt at der skulle en enkelt jalapeno på toppen, men det glemte jeg faktisk. Gør det, hvis du har behov for en lille brænder.

Noget af det vigtigste i sådan en hotdog er brødet. Det skal være blødt og lækkert. Har du tiden, vil jeg anbefale dig at lave en portion af denne brioche. Ellers kan man faktisk også mange gange købe hæderlige brød i de større supermarkeder med egen bager. Det kan man i hvert fald i min lokale bilka og jeg har også købt nogle gode i SuperBrugsen. I hvert fald er det vigtigt at de har en hvis størrelse, er bløde og ikke bare ryger fra hinanden så snart man har skåret lidt i dem og kommet lidt fyld i. Læs: Det skal helst ikke være de små standard brød. Brug dem til at fodre duerne med.

Det er ret store dogs. Beregn 3 pr. mand. Du burde kun spise to, men kan ikke stoppe. Sådan er det. I denne portion er der til cirka 10 dogs.


Texmex steak dogs.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 10 dogs
Ingredienser
  • 1-1,2kg bavette
  • 10 gode hotdogbrød
Avocado-gøgl
  • 2 store modne avocador
  • 1 skalotteløg
  • 1 lime
  • 3 spsk olivenolie
  • en smule stødt koriander
  • 2 spsk finthakket frisk koriander
Chipotle Mayonnaise
  • 1,5dl mayonnaise
  • ca 2 spsk "salsa" fra en dåse med chipotle
Majssalsa
  • 250g majs fra frost
  • 1 rød peber
  • 2 chipotles (fra den der dåse)
  • 25g smør
  • 1 lime
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Tag bavetten fra køleskabet en time før du skal spise. Krydr med salt og peber.
  2. På en glohed pande steges bavetten 4-5 minutter på hver side med en smule olie. Afhængig af tykkelsen selvfølge kan det være at den skal have lidt længere.
  3. Lad den trække cirka 10 minutter mens du laver salsaen med majs.
Majssalsa
  1. Kom en smule olie på den varme pande fra før. Kom majs på og lad dem stege til de tager en smule farve.
  2. Kom rød peber i fine tern, smør og finthakket chipotle på. Lad de stege et par minutter til peberen falder sammen. Kom saften og skal fra 1 lime ved når det tages af varmen.
  3. Krydr med salt og peber.
Avocado
  1. Hak avocadoen fint.
  2. Vend med olivenolie, limesaft, finthakket skalotteløg og frisk koriander.
  3. Smag til med salt, peber og stødt koriander.
Slutteligt
  1. Varm brødene.
  2. Rør mayonnaisen med chipotle og kom på flaske eller sprøjtepose for nemhedensskyld.
  3. Skær kødet i 0,5cm tykke skiver og kom i brødet.
  4. Top med avocadogøgl, majssalsa og chipotle mayo.
  5. Slut doggen med chipotlemayo og frisk koriander. Hvis du husker det også jalapenos.

Categories

  1. stinna frydkjær liholm says:

    Hvis du køber hotdog brød… Hvilke går.su så efter? Jeg har prøvet at bage selv… Men de blev simpelthen både for tunge og dominerende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: