Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

 

Nu er det godtnok ved at være en måned siden at jeg holdt fødselsdag, men jeg synes ikke at I skulle snyde for en af opskrifterne derfra.

Ja, temaet for hele fødselsdagseftermiddagsmiddagen var „tartelet-fest‟. Vi var selvfølgeligt igennem klassikere som „Høns i asparges‟ og „Ærter, gulerødder og skinke‟, men jeg tænkte at jeg også måtte prøve noget nyt. Og voila, tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

Vi var 12 mennesker til spisning (vist nok) og hvis man kigger på råvareforbruget, så er det faktisk også ganske billigt at servere tarteletter. Man plejer vist at sige 2 tarteletter til en forret og 5 til en hovedret. De spiste 70 i alt, så det holdt jo egentlig meget godt stik. Jeg overvejede i en snæver vending at lave selve tarteletten selv, meeeen så sprang jeg på den nemme løsning.

Hvad skal du bruge? (fyld til cirka 15 tarteletter)

  • 400g frisk spinat (mindre hvis du køber frossen)
  • 1 lille løg
  • 25g smør
  • 2 spiseskefulde mel
  • cirka en halv liter mælk (jeg brugte skummet)
  • 2,5 dl fløde
  • Salt, peber og revet muskatnød
  • en smule olie
  • 250g røget laks
  • 1 dåse lakse eller ørred rogn.
  • Dild – til pynt.

Skær dit løg i små tern og svits det på panden i lidt olie. Når løget er klart kommer du din skyllede spinat over (der må godt være lidt vand ved endnu). Læg låg over og lad varme få det til at falde sammen. Kom det på en tallerken.

Smelt nu smør i panden og kom melet ved. Når det er stegt en smule igennem, begynder du at komme væsken ved. Start med mælken. Rør godt. Så fløden. Så den sammenfaldne spinat. Smag til med salt, peber og muskatnød. Lad den stå og boble ved lav varme i 5-7 minutter.

Anret i lune tarteletforme stuvet spinat i bunden. Kom laks på toppen og pynt med rogn og dild.

Bliver det egentlig meget nemmere end det?

Nogle tager det hele så tungt – JEG TA’R-DET-LETTER!

Tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close