T

Tarteletter med friske asparges og kylling

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Kære tartelet, du skal vide at jeg elsker dig. Og ja, elsker er et stort ord, men nogle gange er det altså ok at bruge de her store floskler. Og tartelet, du skal vide, at jeg elsker dig endnu mere, når du gør lidt ekstra ud af dig selv, som her med både friske asparges, god kylling og urter.

Jeg synes det er en af de absolut bedste måder at få brugt resten af kyllingen, specielt hvis man også lige bruger skroget til at koge fond på. Da jeg var yngre havde jeg lidt et anstrengt forhold til tarteletter med høns i asparges. Det var primært på grund af de der dåseasparges, som var mere konsistens end smag. Der blev foretrukket versionen med skinke, ærter og gulerødder. Men så blev jeg voksen og aspargesen blev til at leve med. Endnu bedre blev det i takt med bloggens udvikling, hvor jeg også fik øjnene op for de der friske asparges.

Når jeg laver saucen kommer jeg først det tilberedte kylling i, sørger for at det bliver varmet godt igennem og så kommer aspargesen i. Den skal have 5 minutters sagte simren og så er der mad. Hvis man alligevel vil koge aspargesen til lirekassemand, så kan man lige så godt købe modellen fra glas. Den her version er den perfekte at nyde i de cirka 2 (måske 3) måneder, hvor du kan få de danske asparges. Så spis til du grimmer dig og gem dåserne til vinteren. Der gør de sig bedre.

Det her er nogle ret bastante tarteletter, så jeg lavede tre pr. mand til aftensmaden (og en til Alfred). Jeg havde flere tarteletter, men der var slet ikke plads til mere mad. I den her portion er der til cirka 10 tarteletter, men det kan nemt strækkes længere med lidt ekstra asparges og sovs. Og nej, urterne er udelukkende til min forfængelighed. Du bruger bare det du har ved hånden. Eller undlader.

Tarteletter med friske asparges og kylling
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 10 tarteletter.
Ingredienser
  • 400g kylling, tilberedt og i store tern.
  • 25g smør
  • 2 spsk mel
  • 5dl hønsefond
  • 2,5dl fløde
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • 4 store hvide asparges
  • 6 grønne asparges.
Sådan gør du
  1. Smørret smeltes og melet kommes på. Steg det en smule igennem - uden det dog tager farve.
  2. Kom fonden på af to omgange og lad det boble godt igennem. Kom fløden på og lad det koge ind i cirka 3-4 minutter. Smag til med salt, peber og dijonsennep.
  3. Kom kyllingen i og lad det varme igennem før aspargesene kommes i. De skal være i 2cm stykker. De skal have et par minutter. De skal være aldente.
  4. Server i varme tarteletter. Top op med urter. Her var det tallerkensmækkere, broncefennikel og lidt rosmarinblomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: