Rugbrødslagkage / Brødtorte

Jeg kan faktisk ret godt lide kage. Punktum. Jeg kan også godt lide at bage dem. Men jeg har altid frasagt mig at bage vigtige kager som bryllupskager. Det er simpelthen for stort et ansvar. Indtil jeg faldt i fælden for et halvt års tid siden og sagde ja for første gang. Og i næste weekend skal min røv indkasserede alle de checks, som min mund har udstedt. Eller noget. Jeg har virkeligt kokkereret til mange mennesker før, men jeg tror næsten at det er første gang at jeg er direkte nervøs og har præstationsangst. Det er jo bare kage og frokost til 100 mennesker, lavet i et køkken jeg ikke kender.

50% af brudeparret er sønderjyde. Så i mit udspil til kagen blev der også lige et twist af rugbrødslagkage (eller brødtorte på synnejysk). Det blev vel modtaget, så nu er det der skal ske. Jeg håber jeg kan dele et enkelt billede af det færdige resultat.

Den her kage var sådan en, som jeg dumpede tilfældigt ind i, da jeg skrev kogebog. Eller det var ikke tilfældigt. For jeg er jo også lykkeligt gift med en sønderjyde og det er faktisk hendes mormors opskrift, som blev brugt. Hvorfor lave om på noget, som virkeligt virker godt.

Den her portion passer til en ret stor springform. Jeg plejer at bage den i en som er enten 26 eller 28cm. I Karens mormors opskrift bliver den bagt i seperate forme. Her deler jeg den bare. Bagetiden varierer jo også lidt af den grund. Men gå efter at den føles fast og du kan stikke noget i den, som returnerer rent. Kagen skal helst lave en eller to dage før den skal indtages. Så er den klart bedst. Og frygt ikke den tørrer ud, for rugbrødet er med til at holde den moist og lækker.

Rugbrødslagkage / Brødtorte

Thomas
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 125 g fintrevet rugbrød
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl fløde
  • solbærsyltetøj

Sådan gør du
 

  • Æggeblommer og sukker pisket luftigt. I vendes forsigtigt fintrevet rugbrød, kakao, bagepulver og kartoffelmel. Til slut vendes de stivpiskede æggehvider i.
  • Kom massen i to forede springforme og bag ved 180 grader i ca.15 minutter . Hvis du bager den i en, skal du være opmærksom på at bagetiden forlænges. Du skal kunne stikke i den med en strikkepind eller lignende, hvor den kommer ren op.
  • Når kagen er kølet, deles den hvis den bages i en form. Den nederste bund smøres med solbærsyltetøj. Pisk fløden stiv og vend solbærsyltetøj i halvdelen og kom på. Læg toppen på og top med flødeskum.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close