Dessert Selvgjort er velgjort

Pistacie og mascarpone dessert

Enkelte personligheder har måske bemærket en smule stilhed på bloggen. De færreste nok egentlig, for jeg vil gætte på at størstedelen af Danmarks befolkning nyder det gode vejr. Det er faktisk også det Madetmere (og søn)(og mor) gør lige nu. Og det endda under sydlige himmelstrøg, hvor vejret også i den grad er godt. Og det der med ferien er lidt tiltrængt. Man skal jo som selvstændig faktisk ikke klage over at der er så meget arbejde, at man må sige nej til nogen. Men det er jo også svært, så jeg endte med at lave 30 dages arbejde på 17 og så samtidig måtte tak nej til arbejde. Pheew.

Noget af det som jeg lavede var en lille sag til Magasinet Lækkerier. Det var lidt nervepirrende, for jeg skulle selv tage billeder, lave maden og alt det andet. Og det være sig med et spritnyt kamera, som jeg ikke var helt bekendt med endnu. Men jeg blev faktisk lidt stolt af resultatet, som I kan se et af billederne af ovenfor. Det er uredigeret sådan bare for god ordens skyld. Og stilen er jo lidt anderledes end den jeg plejer at føre mig, men det er jo en sjov udfordring.

Men efter jeg havde lavet desserterne var der (heldigvis) rester af de forskellige elementer. Så de blev faktisk kørt sammen til en dessert. Hvis du skal tage noget med dig herfra, behøver det ikke være hele kombinationen, hvis du synes det er for underligt med olivenolie i en dessert, men cremen. Oh dear! Det er lidt en genganger i mange af de desserter, som jeg har lavet i år. Overvej den til en gang jordbær eller andre bær. Eller måske bare som her.

Og så er der den der pistacieis. Heldigvis kan man købe rigtig pistacieis nogle steder, men jeg bliver så evigt skuffet når jeg bestiller det og det så viser sig at være den skrigende grønne version med noget indfarvet pistaciemasse, som er skriggrønt og smager lidt for syntetisk. Det er ok at købe den, men kan du ikke skaffe en ordentlig pistacieis, så køber du bare en vanilje. Jeg tror faktisk du kan snige de fleste is i den her. Jeg lavede den selv og jeg lavede den i en mængde der passer til cirka 4. Men du ved det og jeg ved det. Du har lyst til mere. Så du ganger bare op. Og fjerner du hele pistaciedelen, så er det jo reelt bare en møglækker flødeis, som du kan smagssætte som du har lyst til.


5.0 from 1 reviews
Pistacie og mascarpone dessert
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4 portioner
 
Ingredients
Pistacieis
  • 75g usaltede pistacienødder
  • 1dl vand
  • 4 æggeblommer
  • 2+1 spsk sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2,5dl sødmølk
  • 2,5dl fløde
Mascarponecreme
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 150g mascarpone
  • 1,5dl piskefløde
  • 1 citron
Herudover
  • Olivenolie (en god, grøn en af slagsen)
  • Citronmelisse
Instructions
Pistacieis
  1. Pistacienødder, 1 spsk sukker og vand koges cirka 5 minutter under låg, hvorefter det trækker i endnu 5 uden varme. Blend nødderne til en ensartet masse.
  2. Mælk og fløde bringes i kog og tages af varmen.
  3. I mellemtiden piske æggeblommer, 2 spsk sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
  4. Mælken hældes i i en tynd stråle, mens der piskes. Returner massen til gryden og varm den forsigtigt op til den begynder at tykne. Den vil skille hvis den kommer op og koge, så du skal kun varme til den tykner. Cirka 70ish grader. Tag gryden af varmen og kom massen over i en kold skål. Så er du sikker på at den ikke skiller på grund af restvarmen i gryden. Det er set ske.
  5. Rør pistaciemassen i cremen og sæt på køl i en til to timer. Kør isen på en ismaskine til den har sat sig - Eller kom den direkte i fryseren og rør rundt i den løbende.
Mascarponecreme
  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftige. Pisk mascarpenen i. (Jeg ville teoretisk sige, at du skulle folde den i, men så bliver du bare aldrig færdig).
  2. Pisk fløden og den FOLDER du i massen.
  3. Smag til med citronskal og eventuelt en smule saft.
Anretning.
  1. Sæt en god skefuld creme i en skål.
  2. Kom en kugle is på.
  3. Drisl olivenolie over - cirka 1-2 teskefulde.
  4. Top med citronmelisse (eller verbena).

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    La Cucina Nada
    maj 30, 2017 at 9:56 am

    Ihh så kom den, opskriften på det du kaldte … ja hvad skrev du på IG? En reste-dessert eller noget i den stil. For mig må det her være et af sommerens bedste bud på en enkel, smagfuld og smuk servering. Tak for den.

    • Reply
      Thomas
      maj 30, 2017 at 2:45 pm

      Tak tak tak, unge dame.

      Nogle gange er man jo heldig, at resterne passer godt sammen.

      Thomas

    Leave a Reply

    Rate this recipe: