Pickles – Til lidt godt oksekød på påskebord.

Pickles - Til lidt godt oksekød på påskebord.

På søndag skal jeg holde påskefrokost. Mit mål er at lave alt vi skal spise fra bunden, så det tager lidt tid. En af retterne vi skal have på det kolde bord er en langtidsstegt cuvette, hvor vi skal have disse pickles til.  Det er meget – lige ud af landevejen. Dog kogte jeg grøntsagerne lidt mere end jeg normalt lige vil, da der ikke er så lang tid til de skal indtages. Normalt har de godt af at stå en uge til fjorten dage før de indtages.

Opskriften er lavet lidt på slump efter noget, som jeg mener jeg har set i et program fra River Cottage.

Jeg brugte courgette, gulerødder, blomkål og rødløg, men jeg du kan sagtens variere grøntsagerne mere. Dette var blot det som jeg regnede med at kunne nå at blive forholdsvist hurtigt klart.

Hvad skal du bruge?

  • 2 dl æblecidereddike
  • 1,5 dl lagereddike
  • 250g sukker
  • 0,5 dl ahornsirup
  • 1,5 spiseskefuld dijon sennep
  • 1 spiseskefuld grov sennep
  • 2 teskefulde gurkemeje
  • 2 teskefulde karry
  • salt og peber
  • 25g maizena (og vand til at røre det op.
  • Grøntsager (3 små gulerødder, et halvt (meget lille) blomkål, 1 rødløg og en halv courgette)
  • Evt atamon til skyldning af glas.

Pickles - Til lidt godt oksekød på påskebord.

Skær dine grøntsager i meget små stykker. Ikke over 1x1x1cm. Kog dem i 3 minutter i letsaltet vand. Vandet skal koge før du kommer dem i. Herefter skal de over i et dørslag og dryppe af.

Kom eddikerne, sukker, ahornsirup, de to gange sennep og krydderier i en gryde. Lad det koge i 2-3 minutter. Kom Maizena i, som er blevet rørt op med koldt vand. Lad det boble et par minutter til den er stivnet. Hæld grøntsagerne ned til sovses og lad den koge op. Herefter skal den på skoldede glas. Luk til med det samme. Jeg kom ikke atamon i, da jeg regner med at disse pickles skal indtages inden meget kort tid. Skulle de gemmes i længere tid, ville jeg helt sikkert gøre det.

God påske.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close