Pavlova – STOP SPILD AF MARENGS!

Selv om det nok lige er at presse den, at kalde dette stop spild af mad, så er der alligevel noget over det.

Efter jeg havde bagt min bedstefars skæg havde jeg en del marengs i overskud. Jeg havde det helt skidt med at dette skulle gå til spilde, så jeg besluttede mig for at lave disse små marengs, som jeg kunne bruge til at lave små desserter med – Kald den en pavlova – Det imponerer dine gæster. Altså sådan ret beset, så kunne de også nydes uden flødeskum og bær. Men nu er det jo så dejligt.

Jeg tog Pynte-Lis outfittet på da de skulle laves og eksperimenterede en smule med noget bær-sirup (læs, det lidt tynde væske, som var i bunden af syltetøjsglassene). Kørte dem rundt med en lille pind, for at give et lille “swirl”. Mega tøset, men ok, det må jeg leve med.

Kunne du godt tænke dig en mere chokoladet version, så rør en smule kakao i og kom også finthakket chokolade i lige før tørring. Det har jeg forsøgt før og det virker ualmindeligt godt.

Det er altid godt at lave marengs, hvis man skulle have en æggehvide i overskud efter fx at have lavet en bearnaise eller rørt en mayo. Om du kun vil bruge pasteuriserede hvider er op til dig, men jeg tør godt bruge de rå. Nedenstående er min “basis” marengs, så der kan du bare gange op efter hvormange hvider måtte være på lager. Husk på, et par hvider bliver altså til en del marengs.

Hvad skal du bruge (og her ganger du bare)

  • 1 æggehvide
  • 50g sukker
  • 1 knivspids eddike (balsamico, hvidvins, æblecider eller hvad du måtte have på lager. Dette gør den “chewwy”) Citronsaft i samme mængde kan erstatte dette.
  • en lille bitte smule salt når du pisker din marengs.

Herudover:

  • Bær sirup – hvis du er Pynte-Lis
  • Friske bær
  • Flødeskum

Pisk æggehviderne sammen med en smule salt. Når de begynder at kunne sætte toppe begynder du stille og roligt at komme sukkeret ved. Lidt af gangen. Pisk til det er en tyk, fast masse.

Kom dem på en bageplade med bagepapir – Du vælger selv størrelsen. Kom lidt sirup på og “træk” den med en spids genstand, så det former lidt i mønster. Du må gerne være lidt sirlig.

Pavlova - STOP SPILD AF MARENGS!

 

Tør din marengs ved cirka 110-130 grader. Den skal have cirka 1.5 time. Dette selvfølgeligt afhængig af størrelse. Hold øje med den fra tid til anden. Giver du den en time ekstra bliver den bare det mere tør.

Pavlova - STOP SPILD AF MARENGS!

 

 

Når dine marengs er kølet af pisker du fløden til skum. Kom det på og vær gerne lidt gavmild, det er jo så dejligt.

Pynt med dine favorit bær og lidt mynte.

Tadaaa, det bliver ikke meget nemmere! Men pas på, du kan blive afhængig.
Pavlova - STOP SPILD AF MARENGS!

Pavlova - STOP SPILD AF MARENGS!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close