Om / Kontakt

Velkommen til Madetmere.

Mit navn er Thomas. En nat i juni 2012 kunne jeg ikke sove. Tanker om mad for rundt i mit hoved. Jeg havde både en kæmpe lyst til at lave mad – Men ikke mindst skrive om den. Der var ikke langt fra tanke til handling. 30 minutter senere havde jeg bestilt domænet til Madetmere. (Udtales Madet Mere – som Meget mere på klingende nordsjællandsk)

Madet Mere er gået fra at være et sjovt hobbyprojekt, hvor man som bonus fik god mad til nu at fylde så godt som alt min tid. Fra at være selverklæret internetteknikjonglør til at jeg i maj 2014 kunne tilføje madfotograf, madstylist og skribent på visitkortet. Siden da er forfatter også sneget sig ind. Men i daglig tale er det bare kogemand. Det er passende uformelt.

Jeg elsker i lige så høj grad frikadellerne en tirsdag aften, som en hjemmebagt kage, smørrebrød, cocktail og mad der er anrettet med pincet. Jeg prøver at holde det forholdsvist dogmefrit og på et niveau alle kan være med. Bloggen er samtidig også mit lille frirum, så jeg giver en lille del af mig for at du kan acceptere, at der fra tid til anden kommer en eller anden hjerneblødning af en underlig opskrift. Jeg gider ikke være frelst, men jeg vil gerne prøve at minde dig om, at du skal huske at lave noget hjemmelavet mad.

Min første kogebog – Mad med omtanke – udkom i oktober 2015. Den er en guide til og forsøg på inspiration til at mindske madspildet. Bogen indeholder over 100 opskrifter, som gør brug af både resterne af stegen, de to kartofler i køleskabet og hvad vi eller alle har på lager, som vi skal have brugt. Bogen er udkommet på Turbine forlaget.

Sammen med min kammerat, Mikael fra Råvarecirkus, skriver vi også en gang imellem på bloggen Gather, catch, cook, som er en blog på engelsk med en udpræget udlængsel mod flere fisketure, svampejagt, bålmad og soven under åben himmel.

Jeg kan kontaktes på thomas@madetmere.dk

Med venlig hilsen

Thomas Alcayaga,

Madafhængig, amatør hjemmekogemand!

23 Comments

 • Reply
  Madetmere: ”En stor anbefaling herfra” | Restaurant Kronborg
  7. oktober 2013 at 21:25

  […] for klassiske retter – og det danske køkken. Læs mere om Thomas Alcayaga på hans blog Madetmere.dk, inklusive hele hans anmeldelse – og flere billeder – af Restaurant Kronborgs klassiske […]

 • Reply
  MadEtMere om julefrokost – og Københavns bedste fiskefilet – Restaurant Kronborg
  23. december 2014 at 17:36

  […] Fotos af Thomas Alcayaga […]

 • Reply
  Phillip
  18. juli 2015 at 18:54

  PASTA CACIO E PEPE –
  Hej Thomas, Nu har jeg prøvet din “nemmeste pasta ret” – Hvordan undgår man at osten klumper ? Jeg har prøvet retten flere gange, og med samme resultat. Osten klumper sammen og maden er uspiselig.
  Jeg koger pasta – varmer olie (med peberet i) og en klat smør. Når pastaen er klar, kommer jeg den over i den varme olie – som har fået noget af vandet inden. Først der kommer osten i – jeg har taget noget af varmen.
  Kan det være osten, som ikke kan klare varmen ?

  Med venlig hilsen
  Phillip

  • Reply
   Thomas
   21. juli 2015 at 11:49

   Hej Philip,
   Det kan være noget omkring varmen. Det er jo når osten bliver for varm, at den skiller og klumper.

   Hvilken ost har du brugt? Jeg kommer fx aldrig parmesan i, når det er over direkte varme. Pecorino kan vist lidt bedre klare det.

   Thomas

 • Reply
  Et hvidt køkken med personlighed: Styling af Vision fra Tvis Køkkener - The Sweet Spot
  12. august 2015 at 10:34

  […] kig også ind hos Thomas fra Madetmere og søde Rikke fra Thatnordicfeeling, der de næste uger viser deres bud på styling af Vision […]

 • Reply
  Birte Marie Schou
  30. november 2015 at 17:51

  Jeg har netop meldt mig under fanerne, og brugt et par af dine opkrifter, mums ! meeen jeg kan ikke finde ud af at printe kun opskrift, og undgå alle billeder, håber det blot er mig som er et fjols.

 • Reply
  Anne-Marie
  2. december 2015 at 13:22

  jeg har skrevet en kommentar i give- away konkurrencen. Den venter på godkendelse? Har jeg skrevet noget forkert?

 • Reply
  Pernille
  29. december 2015 at 23:24

  Hej Thomas,
  Jeg ville gerne lave rimmet laks til nytårs aften. Havde lige glemt at det skal fryses 24 timer. Er der nogen måder jeg kan nå det på? Kan jeg købe en fersk/frossen laks imorgen – måske dårligere kvalitet end den fra fiskehandleren. hvad gør man når man kun har 1 1/2 dag tilbage? Finder på noget andet måske:)

  • Reply
   Thomas
   30. december 2015 at 0:04

   Det er sådan lige kort nok tid.
   Jeg tror jeg ville tage til fiskehandleren og høre hvad han har af muligheder. Hvis du er heldig har han laks i sushikvalitet, som allerede har været frossen.

   Alternativ skal du rimme den lidt kortere. Fisken bliver ikke helt så fast. Men lige den under pres mens du rimmer, det kan fremskynde processen lidt.
   Måske kunne du overveje en laksetatar eller ceviche.
   Jeg ville i hvert fald ikke gå ned på kvaliteten af fisken.

   En sidste mulighed er et erstatte laksen med kammuslinger, da de ikke skal fryses først. Det smager også godt rimmet.

 • Reply
  Carina Hørup Dirchsen
  13. januar 2016 at 9:19

  Hej Thomas. Det er en fornøjelse at læse og ikke mindst lave dine opskrifter. Varme hilsner fra Carina

 • Reply
  Erik Madsen
  11. juli 2016 at 12:25

  Hej Thomas
  Har du en beskrivelse af hvordan man selv kan lave serranoskinke.
  Jeg tænker saltningstider og mængder og forløb.
  mv. Erik

  • Reply
   Thomas
   12. juli 2016 at 15:19

   Hej Erik,
   Det tror jeg desværre ikke lige jeg kan klare. Jeg kan meget (hvis jeg selv skal sige det), men lige det der tør jeg ikke byde ind på.

   Thomas

 • Reply
  Pernille
  19. juli 2016 at 17:44

  Hej Thomas
  Tak for en fed og inspirerende blog.. Jeg skal lave porchetta inden længe, men har ikke et rotisserie, så hvordan vil du foreslå stegetiden skal være i ovn evt med varmluft?

  • Reply
   Thomas
   19. juli 2016 at 22:47

   Tak 🙂

   Stegetiden hænger jo meget sammen med størrelsen. Jeg ville give den lang tid ved lav varme. Måske noget i retningen af 3-4 (måske sågar 5) timer ved 120 grader. Og så til sidst slutte den af med et ordentlig brag, så du får sprød svær.

   Thomas

 • Reply
  Thomas
  2. august 2016 at 22:13

  Hej Thomas

  Fantastisk inspirerende blog! Jeg kan se du har eksperimenteret med kronvildt et par gange, men aldrig skrevet noget om råvildt. Det ville være enormt spænende at se nogen gode idéer for en jæger som mig 🙂 Næste måned skal jeg lave din KAMMUSLING MED RØDBEDE OG PURLØG, efterfulgt af en hovedret med råvildt til et hold gæster

  • Reply
   Thomas
   2. august 2016 at 23:50

   Hej Thomas,

   Jeg har faktisk leget lidt med rådyr – Desværre ikke nok. Slet ikke nok faktisk. Udfordringen er jo at det er ret svært at få fat i rådyr, når man ikke selv er jæger (og min stedfar bare lader dem gå ude på reviret). Så er det nemmere at få fingre i krondyr.
   Personligt er der ikke den store forskel på, hvordan jeg behandler krondyr og rådyr. Dog er jeg meget påpasselig med rådyret, specielt sommerbukken, ikke får for meget. Jeg synes det har lidt mere tendens til at blive levret og jernet i smagen. Eller det siger nogen. Jeg spiser det helst nærmest råt.
   http://gathercatchcook.com/ er også min side. Her kommer der nok flest vildt opskrifter inde. Den har jo lidt til formål at inspirere jægere og lystfiskere, som godt vil fylde fryseren, men nogle gange glemmer at få de gode sager op igen.

   Thomas

 • Reply
  Helle Dørge
  6. august 2016 at 18:28

  Fine opskrifter, dejligt med så blandet et udvalg. Lavede benløse fugle i dag, skønt med inspiration til mormormad. Min søn på 17 vil elske det. Tak for det og tak for dig.
  Helle Cajsa Dørge

 • Reply
  Kristian
  18. januar 2017 at 8:41

  Hej Thomas
  Din opskrift på MILLIONBØF MED KARTOFFELMOS. de billeder du har taget er super flotte, vil høre om du ved hvor den keramikskål det ligger i er købt, hvilket mærke.
  Hilsen Kristian

  • Reply
   Thomas
   18. januar 2017 at 23:33

   Hej Kristian,
   Tak 🙂
   Skålen er fra KH Wurtz, så den er lidt svær at få fat i. Og jeg tror ikke han laver den mere. Men det er også en af mine favoritter.

   Thomas

 • Reply
  Jesper Würtz
  2. februar 2017 at 7:50

  Hej Thomas,

  Lige et lidt teknisk spørgsmål.

  Hvad foto udstyr har du? Kamera model, Objetiver og hvilket er dit favorit objektiv?

  • Reply
   Thomas
   2. februar 2017 at 9:31

   Jeg bruger Canon – Mit kamerahus er et Canon 6D.

   Jeg har lidt blandede objektiver:
   Canon 24-70mm/f4
   Canon 70-200/f4
   Canon 100m/f2.8 macro
   Sigma 50mm/f1.4 art.

   Jeg bruger primært 100mm, som godtnok kræver lidt afstand. Hvis du ser på billederne her på bloggen, som er under 1,5 år gamle, er de med cirka 90% chance taget med det objektiv.

   Thomas

 • Reply
  Helle
  28. oktober 2017 at 16:59

  Hej thomas, som en rigtigt frankofil, har jeg din Pate de champagne i ovnen, – vil blot lige gøre dig opmærksom på at du ikke noget sted i opskriften skriver at brandy’en skal i farsen! Kun at den skal koge ind til en 1/3 og man skal nyde duften – men du mener da den skal i? Ikk?
  Har du en god opskrift på svinekæber ?
  Bh helle

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.