Nyretapper med peber og rosmarin

Hvis du følger med på min instagram profil, så har du nok regnet ud, at jeg har noget af et crush på nyretapper aka Onglet aka Hanger steak aka Butcher’s Steak. Det stykke kød vil jeg til en hver tid vælge frem for de dyrere stykker. At det hedder nyretapper, skal du ikke være bange for. Det har ikke noget med indmad at gøre. Det skal du heller ikke være bange for – men det er en anden sag. Teksturen i kødet minder meget om flanksteak. Lange fibre, måske lidt grovere. Det er et kraftigt smagende stykke kød, som helst skal serveres temmeligt blodigt. Rare til medium rare.  Flere steder i byen har jeg faktisk også fået (og også selv serveret) som tatar. Det virker sgu.

Det her er sådan en helt enkel tilberedning. Sådan en lille snack ting, som du kan spise sammen med nye kartofler eller bare noget godt brød. Og så kan selvfølgeligt også sagtens tilberedes på grillen.

Jeg valgte at parre den med citron, god balsamico, olivenolie, rosmarin og friske grønne peberkorn. Bare for at gøre det lidt anderledes. Og faktisk var det jo næsten hele opskriften. Nyretapper med peber og rosmarin

 

Nyretapper med peber og rosmarin

Nyretapper med peber og rosmarin

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 stk Nyretap
  • 5-6 spsk god oliven olie
  • 1-2 spsk grønne peberkorn
  • 5-6 kviste rosmarin
  • 1 stk citron
  • 1 spsk balsamico

Sådan gør du
 

  • På en brændvarm pande med lidt olie kommes nyretapperne. Steg dem til de er rare til medium rare. Hvilket i bund og grund ikke er særligt lang tid. Tag dem af panden og lad dem hvile.
  • Skru godt ned for varmen. Kom friske peberkorn på panden (du må gerne have knust nogle af dem lidt). Her også rosmarin bladene. Ikke de grove stilke. Top op med resten af olien. De skal blot stå og boble lidt i 3-4 minutter, mens olien tager smag og rosmarinen bliver sprød. Riv citronskallen i.
  • Skær kødet ud og anret på et fad. Kom den aromatisk olie med indhold udover. Giv det en smule balsamico over. Nyd med godt med brød.

Nyretapper med peber og rosmarin Nyretapper med peber og rosmarin

Join the Conversation

  1. Det var sgu en lækker og sommerlig måde at køre nyretapper på – det vil jeg bestemt prøve i nærmeste fremtid! 🙂 Jeg laver som regel lige en hurtig beurre rouge på panden mens kødet ligger og hviler og serverer typisk lidt årstidens grønt til, men næste gang må det blive The Italian way som du har lavet; tyndtskåret med olivenolie og andre lækkerier.

    1. Jeg lavede dem faktisk også den anden dag med store kapersbær, som jeg stegte mens nyretapperne trak færdig. Det virkede også. Det er så dejligt enkelt.

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close