Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

NEM Figen og ricotta tærte

Jeg ved ikke hvorfor jeg egentlig kaldte den her tærte nem… Udover selvfølgelig den åbenlyse grund, at den er nem. Men nu er det meste af det mad jeg laver nemt, så hvad gør den her mere nem end andre? Det ved jeg ikke. Men i hvert fald tager det ikke særligt lang tid at bikse denne tærte sammen. I ovnen og videre til noget andet.

Lige nu er vi på vores 3. og sidste sommerferie. ja, bare for i år. Og den bliver holdt i Spanien hos min far. Han bor lige mellem Barcelona og Valencia. Og her er varmt. Vi havde faktisk planlagt ferien efter at der ikke skulle være så varmt. Vi tænkte at det ville være bedre for den lille. Men hey, han tager det faktisk bedre end os andre. Men den her varme, som der er hernede lægger en lille dæmper for de gastronomiske udskejelser. I morgen står den godtnok på helstegt pattegris, men det kommer I til at høre mere om senere.

Tilbage til tærten. Den er noget nær det nemmeste, som man kan forestille sig. Det skal helst ikke tage dig meget mere end 10 minutters forberedelse og 30 minutter i ovnen (medmindre du laver butterdejen selv, så kan du doble tiden op et par gange). Jeg har tilføjet en lille smule lavendel, da det faktisk vokser helt vildt hernede, så syntes det var lidt sjovt at bruge. Det smager jo også godt sammen med fignerne, det må man ikke glemme. Faktisk brugte jeg ikke ricotta, men requeson. Det er bare det spanske modstykke til den italienske ricotta. Frembragt på samme måde, samme konsistens og smag. Men jeg har skrevet ricotta i opskriften, da det en gang er det du kan få i Danmark. Husk, fignerne helst skal være rigtigt modne. Kan du ikke få dem, så brug hellere blommer. De er også i sæson nu.

Vi fik tærten sammen med en fed creme fraiche. Det var godt! NEM Figen og ricotta tærte

NEM Figen og ricotta tærte

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser
  

  • 1 rulle butterdej
  • 250 g ricotta
  • 2 æg + 2 æggeblommer
  • 3 +1 spsk honning
  • 1,5 tsk lavendelblomster
  • 1 knivspids salt
  • 1 citron
  • 8-10 figner

Sådan gør du
 

  • Butterdejen fordeles i en tærteform (cirka 24-25cm i diameter)
  • Riccota, æg, æggeblomme, 3 spsk honning, lavendel, salt og saft og skal fra 1 citron røres sammen til en ensartet masse. Fordel massen i formen.
  • Halver fignerne og sæt dem i massen.
  • Drisl det sidste honning over fignerne.
  • Bag cirka 30 minutter ved 200 grader - Eller til massen har sat sig og taget en smule farve.
  • Server med fed creme fraiche.

NEM Figen og ricotta tærte

Join the Conversation

  1. Jeg har en masse vilde brombær i haven og har fundet ud af, at brombær med fløde og lidt sukker er en dejlig dessert. Mon ikke også din tærte ville smage med brombær – det vil jeg prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close