Lammegryde – Ras el Hanout.

Lammegryde - Ras el Hanout.

Med influenze i kroppen var overskuddet minimalt. Kombineret med forkølelse, så var der også behov for lidt krydderier for bare at kunne smage maden. Med lam i fryseren lå aftensmaden lige til højrebenet. Klidmoster havde for noget tid siden postet et billede af en af hendes kreationer med lam – Marokko-style, hvilket egentligt havde kickstartet det hele.

Ras el Hanout er arabisk og står egentligt for noget i retning af “det bedste i butikken” og refererer til krydderblandingen jeg brugte. Men faktisk var det meste en god gang “det bedste i butikken”, for jeg fik både brugt en del grøntsagsrester og nogle af julens tørrede frugter. Så der kunne ryddes en lille smule op i lagret. Brug de grøntsager du har, det kommer ikke så nøje. Har du ikke lige lam på lager, så brug kylling eller ko i stedet. Jeg overvejede at riste og kværne mine egne krydderier, da jeg havde dem jeg skulle bruge, men energien var bare ikke til det. Det kan altid anbefales, hvis man lige er lidt overskudsagtig.

Med 500g kød, fik vi mad til minimum 5-6 personer. Med en salat på siden, kunne den sikkert også strække sig længere. Det blev til meget mad!

Hvad skal du bruge?

  • 500g lammekød – forholdsvist skært.
  • 2 spiseskefulde Ras el Hanout krydderiblanding
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 1 rød peber
  • 10 figner
  • 10 dadler
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 kanelstang
  • Lidt chilisauce
  • En smule røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Salt, peber.

Lammegryde - Ras el Hanout.

Skær lammekødet i gode stykker. 2×3 cm ish. Brun Kødet i olie i en knaldvarm stegegryde. Tilsæt med det samme Ras el Hanouten, da den har godt at af blive ristet af. Hefter efter kommer du løg, hvidløg, fennikel, gulerødder og rød peber i. Lader det varme godt igennem. Snit dem først i forholdsvist ensartede stykker. Igen, det kommer sig ikke så nøje. Til sidst kommer du mangler, de tørrede frugter, de resterende krydderier og tomaterne ved. Hvis tomaterne ikke helt dækker, så top det op med vand.

Jeg lod retten simre i en times tid. Dette afhænger selvfølgeligt også af hvilken del af lammet du tilbereder, da nogle udskæringer kræver længere tilberedning en andre. Når det er smørmørt, spis og nyd. Vi fik ris til den ene dag og hjemmelavede naan’ish brød den anden. Begge dele virker upåklageligt. Eventuelt en creme fraiche rørt med mynteblade og lime skal ville bringe den helt op i skyerne.

Velbekomme.

Lammegryde - Ras el Hanout.

Join the Conversation

  1. Uhm, lækre sager 🙂

    1. Tak.

      Og jeg kan jo kun takke dig for inspirationen 😉

  2. ser på billedet ud som om der er kikærter i, men det fremgår ikke af opskriften – er der det eller er det mandler???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close