THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

I måske langt størstedelen af mit liv, har jeg været ret meget traditionalist når det kom til majskolber. De skulle bare koges – cirka 7-8 minutter i letsaltet vand og serveres med det samme med godt med smør og salt. Basta. Og det er stadig lige godt som altid. Og om du vælger at lave den kogte version eller denne, så er det sikkert som amen i kirken, at dine tænder vil være fyldt med majsskaller. Så husk at server med en tandstik on the side.

Med min gamle grill forkogte jeg altid lige majskolberne et par minutter før de nåede grillen, men det var mest på grund af grillens utilstrækkeligheder. Nu kommer de bare direkte på grillen. Og jeg synes det er ret lækkert, hvis majsene lige når at branke lidt. Den røgede smag gør sig rigtigt godt til majsene. Jeg giver faktisk også nogle gange majsene et godt høvl ost over til sidst. Sådan noget parmesan/comté/gruyere/vesterhavsost/kry agtigt ost. Det er kan du jo selv overveje om det er noget du vil kaste dig ud i.

Jeg var lidt tilbageholden med mængden af krydderier – specielt de helt stærke – da unge Alcayaga også sad med til bordet. Det er sådan en gylden mellemvej, som vi prøver at finde, hvor han kan spise med, vi får lidt mad der er værd at spise, men det er ikke hjernedødt krydret, så han også kan være med. Det skal dog siges at han tager rigtigt godt imod vores forskellige ideer om føde. Han har spist alt fra tagine, butter chicken og så til diverse tacos. Så han bliver ikke sparet. Forhåbentlig giver det ikke et kræsent barn, som måske er min største frygt. Det må tiden vise. Og du kan jo også bare give den lige så meget gas, som du har lyst til.

Krydrede grillede majskolber
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 4 majskolber
Ingredienser
  • 3-4 majskolber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1dl fløde
  • 0,5 lime
  • 1 tsk revet ingefær
  • stødt koriander
  • Chipotle flager
  • oregano (mexikansk, men du bruger bare den du har)
  • guajillo chili pulver
  • røget paprika
  • stødt spidskommen
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Majskolberne pensles med olie og kommes på grillen. Grilles 10-12 minutter med hyppig cirkulation.
  2. Rør fløden sammen med fintrevet ingefær, limesaft og stødt koriander. Lad den trække cirka 10 minutter.
  3. Kom den syrnede fløde udover majsne og krydr med chili, oregano, paprika, spidskommen, salt og peber.
  4. Server gerne frisk koriander og lime til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: