Fisk og skaldyr Selvgjort er velgjort

Kold avokadosuppe med jumfruhummer

Skal vi ikke lige dvæle ved det faktum, at det rent faktisk er sommer – i hvert fald hvis man kigger på kalenderen. Hvis jeg skal være helt ærligt, så passer vejret mig helt fint, da jeg er mest sådan “16 til 22 graders” typen. Men med den her berygtede sommer kommer den lettere mad også. Og jeg havde faktisk planlagt den her ret til at være sådan en rigtig sommerbasker – men sommeren mangler – så nu er det bare sådan tidligtefterårsbasker i stedet.

Det er tænkt som en kold suppe, som skal være lidt forrets agtig. Så du skal også lave størstedelen i forvejen og så til allersidst blende suppen med avokado. Jeg har faktisk forsøgt, men jeg har sådan lidt på fornemmelsen, at den er kønnere som lysegrøn end som lettere brun på grund af oxideringen. Det gør nok ikke det store ved smagen, kun udseendet. Det er også en god idé at vælge nogle ret modne avocadoer, da suppen gerne skal være blød og lækker. Basen er hønsefond, men sørg for at den ikke er for kraftig, da den så vil overdøve avocado og mandelsmag i suppen. Det ville faktisk være en skam. Så har du en godt indkogt sag med masser af smag, så suppler op med halvt vand i stedet.
Jeg gjorde suppen lidt ekstra luksusagtig, da der både kom ørredrogn og rimmet jomfruhummer på. Det var egentlig ikke med i den første plan. Men når de nu alligevel er der, så ville det altså være synd ikke at bruge dem. Men jeg vil sige at på en helt almindelig mandag, så er det faktisk en ret god ting bare at bruge lidt god olivenolie, karse og så broccolistok, som bliver dejlig crispy når den kommer i isvand og er skåret tilpas tyndt. Garnituren kunne også have indholdt lidt ristede eller saltede mandler for at give modstand. Eller sjovere urter. Der er faktisk ret meget frit valg på alle hylder. Og når du nu har brugt stokken fra broccolien til pynt, kan du overveje at komme resten i suppen. Men så er det jo en anden suppe. Vi har heldigvis en lille mand herhjemme, som er kæmpe aftager af broccoli.

Og så en lille servicemeddelelse. Bloggen skal flyttes og have et ansigtsløft (som have fjernet banners mm) over den kommende periode, så det kan være at siden måske ikke vil være tilgængelig eller ser underlig ud. Så skulle den arte sig, så burde du slet ikke opdage det, men forhåbentlig bare se et nyt og pænere Madet Mere. Men nu skal vi lige dertil først. Det plejer at gå meget godt, så hvorfor skulle det ikke også gøre det denne gang.


Kold avokadosuppe med jumfruhummer
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4 portioner
 
Ingredients
Mandel og avocadosuppe
  • 100g smuttede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 6dl lys hønsefønd
  • 2 modne avocados
  • sherryeddike
  • Olivenolie
Tilbehør
  • ca 20 jomfruhummerhaler
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50g ørredrogn
  • 1 broccolistok
  • 1 lille bakke karse
  • god olivenolie
Instructions
  1. Dagen før starter man på suppen. Hak løg og hvidløg groft og svits et par minutter i olivenolie. Kom mandler og fond ved og kog i cirka 15 minutter. Blend til massen er helt glat og kom på køl.
  2. Den skal være helt kold.
  3. Lige før servering kommes avocadoen i suppen og blendes. Smag til med sherryeddike, salt og peber.
Garniture.
  1. Pil jomfruhummerne og fjern tarmen.
  2. Læg dem flat på en tallerken og drys med salt og sukker. Lad dem trække minimum 2 timer på køl. Gerne længere.
  3. Ved servering skylle halerne for overskydende salt/sukker og duppes tørre. Lægges i tallerknen og brændes hurtigt med en creme brulee brænder.
  4. Broccolistokken skrælles og skæres derefter i helt tynde strimler med en mandolin. Kom i isvand, så den sprødder op.
  5. Anret broccolistokkene ovenpå jomfruhummerne. Tilsæt lidt god olivenolie, karse og rogn. Hæld suppen på ved bordet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe: