Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.

Når du nu er så meget æblesæson, så er det med at nyde det. Så når den jyske familie banker på døren, så skal de jo også nyde godt af det.

Sammen med min mandelbund, som er brugt i alle mulige afskygninger og tærter, så er det her en af de opskrifter, som jeg bruger ofte. Det er jo, når alt kommer til alt, bare en pundkage, som er pimpet en smule. Så opskriften er også ganske nem at huske. Dog er det kun halve pund, som jeg har brugt til den her. Var det pund, så var det næsten lige i overkanten i forhold til mængden. Den her er lavet i en 28cm springform, hvor opskriften passede perfekt til.

Og hvad med æblerne? sørg for at bruge æbler med lidt syre og godt med smag. Helst madæbler. Belle de boskoop er optimale. Jeg brugte nogle små af slagsen. Men hvis alternativet er, at dine æbler i frugtskålen skal ligge og dø, så brug da dem.

Jeg ved ikke om du har opdaget det, men jeg har faktisk lavet en lille ændring på bloggen. Jeg har nemlig opdateret opskriftsindexet på siden, så det nu også indeholder billeder og er delt op i de kategorier, hvor de hører hjemme. Det skulle gerne give lidt mere overblik. Du kan finde det lige her. Dog er der også den ulempe, at du kan faktisk se hvad du kommer ind på. Og nogle af billederne er temmeligt… Øhh… Gamle. Og grimme. Men opskrifterne virker. Og så man se at der faktisk er sket en lille udvikling, hvad angår evnerne med kameraet. Det synes jeg i hvert fald.

PS. Kagen skal gerne nydes med store mængder fuldfed creme fraiche.

Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.

Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 250 g mel
  • 250 g sukker + ca 1dl til æblerne.
  • 1,5 tsk kanel + 1tsk til æblerne.
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 5 små æbler eller 3 store.

Sådan gør du
 

  • Lad smøret få stuetemperatur, så det ikke er så hårdt. Pisk det sammen med sukkeret til det er arbejdet godt sammen. Pisk æggene i et efter et.
  • Bland 1,5 tsk kanel med bagepulver og mel. Sigt det i sukker/smør/æggemassen. Arbejd det godt sammen. Kom massen i en springform, som forinden er smurt.
  • Del æblerne i 8, fjern kernehuset men lad skrællen sidde. Kom 1dl sukker og 1 tsk kanel i en frysepose og kom æblerne heri. Vend det godt rundt til kanelsukkeret er fint fordelt på æblerne. Læg dem i et sirligt mønster på dejen. Eller lidt mere rock'n'roll agtigt, hvis du ikke lige har tid til det pjat.
  • Bag den i cirka 45 minutter ved 180 grader i en forvarmet ovn. Bagetiden kan afhænge af højden på kagen. Så tjek om den er færdig ved at stikke en pind i den, som gerne skulle komme op helt ren.

Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.

Join the Conversation

  1. Hej Thomas. Jeg vil lige høre, om kagen har bedst af at blive lavet i god tid, eller om den helst skal serveres med det samme? Mange hilsner Maria.

    1. Hej Maria,

      Den smager både godt lun, men den kan også sagtens laves en dags tid i forvejen.
      Jeg snacker stadig lidt af resterne og den er stadig god 🙂

      Thomas

  2. Da jeg var barn var det hårdt arbejde at være med til at bage sandkage, for sukker og smør blev rørt i hånden med en træske, indtil det ikke knasede mere. Så skulle der fire æggeblommer i , et ad gangen; min mor sagde: “Hundrede slag mellem hvert æg!”, og jeg talte dem, så der ikke blev slået ét for meget! Så skulle det sigtede mel vendes i. Jeg var snart ved at være træt, for hviderne blev også pisket i hånden; min mor gav dem lige det sidste, for det tog hårdt på en barnearm. Når man starter så tidligt, bliver man god til at vende hviderne forsigtigt i …
    Dengang kom der ikke bagepulver i dejen – de stiftpiskede hvider gjorde arbejdet. Det underlige er, at man i dag tilsætter de hele æg + bagepulver, på trods af at man har elektrisk maskineri til at gøre arbejdet – jeg pisker dog stadig hviderne og bager kagen uden bagepulver, men nu foregår det hele på min KitchenAid – og jeg er ikke træt bagefter …
    Hjemme hos os syntes vi, at en sandkage var bedst dagen efter, når den havde sat sig – så træder smagen også bedre frem. Det samme som med en lagkage, som også skal sætte sig – en lagkage må ikke være tør.

  3. Charlotte says:

    Denne kage er fantastisk!! Har bagt den mange gange nu med dejlige æbler fra haven…skønt – har også prøvet at lægge en i fryseren og ta’ op og lune i ovn ved uventede gæster og det vagte stor glæde – så tak for en super god opskrift!

    1. Jeg vil også have æbler i haven. Eller for den sags skyld bare frugt. Eller for den sags skyld bare en have.

      Den er også ret god med blommer.

      THhomas

Skriv et svar til Charlotte Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close