Jordbærtærte med italiensk marengs – Sukkerchok.

Nu er sommeren på vej. Eller kalenderen dikterer i hvert fald at vi ikke skal vente mange måneder endnu.  Men i hvert fald med sommeren kommer der også så mange dejlige frugter, som passer perfekt ned i denne tærte. Jeg valgte blot min yndling over alle andre yndlinge. Jordbærret. Der var lidt ekstra dej, så her kom dejen i mindre forme og så blev fyldt op med frosne blåbær.

Hvad skal du bruge?

Dej

  • 300g mel
  • 150g smør
  • 50g sukker
  • 1 æg
  • 1 nip salt

Frugt

  • 500g jordbær
  • 2 spiseskefulde sukker
  • saft af en halv citron

Italiensk Marengs

  • 2 bøtter pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids salt

Ja, og hvis du er i tvivl om hvormeget sukker du skal bruge, så er det bare 50g + 2 spiseskefulde + 2dl 🙂

Som det allerførste, orden dine jordbær og strø dem med sukker og citronsaft, er du en flottenheimer, så giv dem også lidt vanilje. Jeg synes ikke det var nødvendigt. Jeg ville egentlig gerne have tærten bare smagte af jordbær. Lad dem trække, mens du klargører dejen.

Til dejen smuldrer du mel og smør sammen. Det er nemmere hvis smørret er blødt, men slet ikke umuligt. Bland sukker og salt i, når det har en ensartet konsistens. Saml til sidst med et æg. Den skal ikke æltes, bare samles. Lad den hvile på køl i cirka en time. Det gør den meget nemmere at arbejde med.

Rul den ud og kom den i godtsmurte tærteforme. Bag den i cirka 20 minutter ved 180 grader.

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

Herefter kommer du dine jordbær på og bager yderligere 20-25 minutter. Drys eventuelt lidt ekstra sukker over. I mine små “rest” blåbærtærter, kom blåbærrene direkte fra frys og blev drysset med lidt brun farin.

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

 

Når tærten er bagt skal den lige køle lidt af mens du laver din marengs.

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

 

Til din marengs starter du først med at koge en sukkerlage på lige dele sukker og vand. Når boblerne begynder at blive tykke er den klar. Når du tror at den snart er der, begynder du at piske dine æggehvider med salt. De skal piskes godt og længe. Når du tør lave “vende skålen på hovedet” tricket, tilføjer du din kogende sukkerlage. Pisk efterfølgende 5-10 minutter. Massen skal være glat og blank.

Fyld den på en sprøjtepose og sæt små dupper hele vejen rundt. Sæt den på køl.

Jeg lavede min tærte klar klokken 18 og da den skulle indtages omkring klokken 21, så stod den ganske fint endnu.

 

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

 

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

 

Lige før servering sætter du ovnen op grill. Når den er rødglødende sætter du tærte under den. Din marengs skal lige grilles en tur. Men lov mig at du holder øje med den, for pludseligt går det stærkt. Det tager et par minutter. Men et par minutter for meget, så er den sort.

 

Jordbærtærte med italiensk marengs - Sukkerchok.

Join the Conversation

  1. Hej

    Det ser super lækkert ud 🙂 Klart en opskrift jeg gerne vil prøver af en dag. Men jeg har lige et spørgsmål. Der er forskel fra butik til butik om der er 1,25 1,50 eller 2 æggehvider i et bæger, når man køber pastauriserede æggehvider. Vil du skrive hvor mange der er i dem du bruger?

    Hilsen,
    Tina K.

    1. Hej Tina,
      Der var 1,5 æggehvide pr bæger.
      – Og tusind tak for rosen 🙂
      Thomas

  2. I’m in love! Tærterne er simpelthen så fine. Jeg elsker bare portionsanrettede tærter, så jeg ville helt sikkert hapse dem med blåbær 🙂

    1. Tusind tak 🙂

      Jeg laver dem ofte i portionsstørrelser – så jeg ikke forgriber mig på en hel tærte. Der er forresten et lille billede af den “endelige” blåbærtærte her: http://instagram.com/p/YoBVndNBEM/

      /Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close