Hvid Pizza med kartofler – Pizza Bianco.

Jeg har tidligere smidt et oplæg med en hvid pizza på bloggen. Men nu er der lidt tricks at hente til denne og ja, så blev de bare rigtigt gode, da jeg lavede dem igår. Så tænkte jeg ville dele det med jer. Hvis du gerne vil have versionen med tomatsauce, så skal du kigge her i stedet

Jeg har arbejdet meget med bunden, men nu tror jeg, at jeg har nailet den. Den er nem at arbejde med og specielt at rulle ud.

Hvis du gerne vil have kartoflerne lidt sprøde oven på pizzaen, skal du efter du har kørt dem på mandolinen eller med kniven skylle dem rigtigt godt igennem med koldt vand. Så får du vasket lidt at stivelsen ud af dem. Når vandet er helt klart, så er det fint. Egentlig ville jeg have brugt Ricotta under kartoflerne. Og det kunne jeg ikke lige finde, men jeg fandt noget “queso blanco”, som jeg troede var det samme. Men nej. Det var noget mere fast, men det gik fint. Her i Spanien er tøfler ganske billige, når de er konserverede. Under 2 euro for 15 gram. Det er bare ikke så heldigt at man glemmer at komme dem på.

Af denne portion dej bliver der 4 MEGET TYNDE pizzaer, som har størrelse af 2/3 dele af en bradepande. Men de mætter godt – også på grund af kartoflerne –  så jeg vil gætte på at der er til minimum 6 meget sultne mennesker.

Hvad skal du bruge?

Dej

  • 5dl lunkent vand
  • 20g gær
  • 1 dl oliven olie (+ 2 spiseskefulde)
  • 1,5 teskefuld salt
  • Cirka 1,2 kg mel – Gerne Tipo 00.

Topping

  • 500g queso blanco (eller bare ricotta)
  • 400g revet mozzarella – Frisk kan åbenbart heller ikke opdrives hernede.
  • 8 kartofler – Jeg brugte nogle med rød skal, da det så lidt fancy ud.
  • Valgfrit kød: Chorizo og Jamon Serrano.
  • Oliven,
  • Frisk rosmarin
  • Parmesan

Til dejen skal du opløse gæren i den lunkne vand. Tilsæt herefter olie og salt. Begynd at rør dit mel i. Lidt efter lidt. Dejen skal faktisk være lidt vådere end man lige regner med. Den skal selvfølgeligt hænge sammen, men den må godt hænge lidt ved fingrene før den skal hæve.

Smør skålen, som den skal hæve i, med lidt oliven olie. Kom dejen tilbage i skålen og kom også lidt oliven olie udover den, så dejen ikke tørrer ud.

Lad den hvile i cirka to timer.

 

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

Nu er du klar.

Del dejen i 4 cirka lige store dele. Sørg for at have lidt mel på bordet. Rul tyndt ud. Så tyndt som du overhovedet kan – Uden der bliver hul i den.

Allerede her skal du starte med at varme ovnen  (og pizzastenen, hvis du har en) op. Den skal have fuld knald . Her var det 275 grader. Og jeg brugte en kombination af varmluft of undervarme.

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

Fordel din ricotta – Eller i dette tilfælde Queso Blanco. Kom lidt revet ost over. Giv det lidt salt og peber. Ellers kan det godt blive lidt fad i smagen.

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

På med kartofler. På med rosmarin. Jeg kan så se at jeg faktisk først fik salt og peber på her. Det Lig’meget. Herudover kom jeg på halvdelen af pizzaerne chorizo og på den anden halvdel serrano skinke og oliven. Du vil også kunne bruge soltørrede tomater og lignede. Nu skal du ikke holde dig tilbage.

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

I ovnen med dem. Bag til de er færdige. Det tager en 10 minutters tid. Plus minus.

Riv parmesanen over nu. Gerne i små flager, hvis muligt. Og det var så også nu trøflen skulle have været på. Men den ryger i stedet i kufferten med hjem til Danmark.

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

 

Hvid Pizza med kartofler - Pizza Bianco.

Join the Conversation

  1. MUMS det lyder godt. Jeg vil prøve at lave på den søndag, til de andre i mit bofællesskab. Dog uden kød, da jeg har lovet dem vegetarpizzaer.
    Hvad ville du servere til, hvis du skulle lave en salat? Er faktisk lidt ude bare at servere en masse ruccola i en stor skål til og stille loie/edikkedressingen ved siden af. Så kan folk selvom om de vil have salat, og om de vil have det ovenpå eller ved siden af pizzaen?

    1. God idé med ruccolaen. Alternativt kan du også skære en fennikel rigtigt tyndt. Vende den i god olivenolie og lidt citron – Måske toppe op med krydderurter og lidt oliven. Jo mere simpelt, jo bedre.

      Spidskål og gulerod er også godt. Og der kommer man ret langt for ingen penge.

      Det kom faktisk lidt bag på mig, men jeg har vist egentlig lavet ret mange vegetarpizzaer. Du kan eventuelt også kigge forbi disse, som er ret gode. Den ene kræver dog at man kan få fingrene i nogle tomater, som faktisk smager af noget. http://madetmere.dk/vegetarpizza-2-rodbede-blaskimmel-salvie-og-rucola/ og denne http://madetmere.dk/vegetarpizza-med-et-twist-pesto-tomat-og-rucola/

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close