Hotwings med coleslaw – lidt kinesisk.

Efter at have været ovnløs i næsten halvanden måned, så var det nærmest et mirakel da den gode Hr. Vadstrup hjalp mig med at sætte den nye ovn til idag.

Så det lå nærmest også i kortene at frokosten ikke skulle andet end i ovnen. Jeg havde taget kyllingelår og vinger op af fryseren. De skulle marineres og så i ovnen.

Til skulle vi have en coleslaw. Planen var at marinere kyllingen lidt kinesisk, så dette ville jeg også med min coleslaw. Det blev en anelse utraditionel, så hvis du hellere vil kalde den en marineret råkost, så er det også fint med mig. Jeg tilføjede et æble og mynte.

Hotwings med coleslaw - lidt kinesisk.

Hvad skal du bruge

Hotwings/lår.

  • 2 spiseskefulde jordnødde olie
  • 2 spiseskefulde soya
  • 3 spiseskefulde sød chilisauce
  • 1 stor  teskefuld honning
  • 1 teskefuld stærk chili
  • Salt & Peber

Coleslaw

  • 3-4 gulerødder
  • 1 æble
  • 1/4 hvidkål
  • Mynte
  • 2 spiseskefulde soya,
  • 3 spiseskefulde sherry eddike
  • 3 spiseskefulde sød chilisauce
  • 1 citron
  • 1 spiseskefuld brun farin
  • 3 spiseskefulde vand.
  • 4 nelliker

 

Kyllingen skal bades i marinaden, som blot er kørt sammen af alle de ovenstående ingredienser. Den skal i ovnen på 200 grader i cirka en time. Da der er honning i marinaden, så er den en god idé at lægge papir i bunden af fadet.

Hotwings med coleslaw - lidt kinesisk.

 

Gulerødderne, hvidkålen og æblet skal skæres meget fint. I den forbindelse tog jeg min mandolin til hjælp. Store klumper hvidkål er ikke lækkert. Jeg tog halvdelen af citronen og pressede saften udover de fintsnittede grøntsager –  specielt æblerne, så de ikke oxiderede og blev brune.

Hotwings med coleslaw - lidt kinesisk.

Jeg kogte en lage på soya, sukker, vand, eddike, sød chilisauce, citronsaft og nelliker. (PS, jeg skulle hilse og sige fra konen at det er en god idé at fjerne nelliker før servering. Hun ramte dem alle sammen.) Den skal blot op og koge og sukkeret skal smelte, så er den faktisk klar.

Hæld den varm over grøntsagerne og knug dem godt sammen. Den gode smag skal mases ind i dem. Lad det stå en halv times tid for at trække noget smagen til sig..

Vi fik et par stykker ristet rugbrød til.

 

Hotwings med coleslaw - lidt kinesisk.

Hotwings med coleslaw - lidt kinesisk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close