Hjemmelavet rødkål til julemiddagen – eller bare en ribbenssandwich.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - eller bare en ribbenssandwich.

Torsdag stod den på ribbenssandwich. Det har vi jo sådan set fået før, ikke meget nyt i dette – Denne gang overlevede ovnen blot. For at gøre den til ledt ekstra, ville jeg prøve at lave min egen rødkål. Så var der også et ekstra glas, som jeg kunne tage med hjem til jul.

Denne har lidt mere krydderi end den normale du køber. Jeg måtte rette lidt til hen af vejen. Smag på din kål, så ved du hvad den mangler.

Bemærk, kålen svinder ind når den bliver stegt/braisseret.

Hvad skal du bruge?

  • 3/4 rødkål
  • Smør til stegning
  • 1,5-2dl æblecidereddike
  • Saften af 1,5 appelsin og 1 citron.
  • 3-4 spiseskefuld sukker.
  • 2 spiseskefulde æble eller ribs gele.
  • 4 laurbærblade
  • 6 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 3 stjerneanis
  • Timian
  • Lidt fennikel frø
  • Salt og peber.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - eller bare en ribbenssandwich.

Snit rødkålen – så fint som du måtte ønske. I med smøret og steg rødkålet i cirka 7-10 minutter.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - eller bare en ribbenssandwich.

Tilsæt saften fra citronen, appelsen, eddiken og æblegeleen. I med krydderierne og sukkeret. Lad det stå og simre under låg i 1,5 times tiden. Juster smagen med sukker eller eddike, alt efter hvad du skulle have lyst til.

Kom rødkålen på atamonskyllede glas. – Og nåh ja, vi fik også noget i vores ribbenssandwich. (og ja, undskyld, agurkesalaten var fra glas – men hvis du vil lave din egen, så har jeg en god opskrift her)

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - eller bare en ribbenssandwich.

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - eller bare en ribbenssandwich.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close