H

Hjemmelavede naanbrød. Både stegt på pande og i ovnen.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Hjemmelavede naanbrød. Både stegt på pande og i ovnen.

 

I forbindelse med resterne af vores lammegryde skulle indtages, havde jeg lyst til noget andet end ris som tilbehør. Jeg har tidligere slummet mig til en opskrift på naanbrød, og det var denne jeg tog i brug denne gang. Og de blev egentlig noget bedre end de normalt gør. Når jeg bestiller take-away en sjælden gang, så er det som regelt fra Butter Tikka, som ikke ligger langt fra hvor vi bor. “Kvaliteten” af mine pandestegte naanbrød lå meget godt op af dem fra Butter Tikka, så jeg vil sige at de er godkendt.

Faktisk mindede de også lidt om du brød, som de bruger på mit favorit shawarma sted i Århus, hvor de laver uovertrufne durums. Der skal de bare rulles meget tyndt. Så du vil kunne bruge disse brød til lidt af hvert. Næste gang vi skal have hjemmelavet shawarma, bliver det helt sikkert i disse brød.

Hvad skal du bruge? 10 mediumsize naanbrød.

3,5dl lunt vand

1 dl creme fraiche

1 pakke gær

10g salt

10g sukker

1 æg

150g smeltet smør

ca. 1kg mel.

 

Opløs gæren i vandet, tilsæt her efter æg, creme fraiche, salt, sukker og æg. Smelt smørret og tilsæt det også. Lidt af gangen kommer du melet i. Dejen må gerne være lidt fugtig. Ælt den i ti minutters tid.

Lad den hæve til dobbelt størrelse.

Rul dine naanbrød ud i dråbeform. Jeg penslede dem som skulle i ovnen med olie og dryssede salt over. I en ovn på 225 grader i cirka 8-10 minutter. Hvis du steger dem på panden, skal de blot have et par minutter på hver side.

Hjemmelavede naanbrød. Både stegt på pande og i ovnen.

Hjemmelavede naanbrød. Både stegt på pande og i ovnen.

 

 1. Sysleren says:

  De ser gode ud! Jeg bagte også naanbrød den anden dag. Det er jo så let, at man kan undre sig over, at de af og til ryger i indkøbskurven. Hvis ikke de er drysset for kraftigt med krydeier, er de desuden rigtig gode som sandwichbrød dagen derpå. Deres fladhed gør dem væsentligt nemmere at spise end traditionelle sandwich for klodsede personer som undertegnede 🙂

 2. Sysleren says:

  Jeg prøvede at skrive en kommentar tidligere på dagen, men det gik vist ikke så godt. Nu prøver jeg så igen og håber på bedre held.

  Jeg lavede også naan den anden dag for første gang i et par år, tror jeg. Havde helt glemt, hvor nemt det er og fortryder lidt de gange jeg har kommet en pakke i indkøbskurven. Jeg har aldrig lavet dem på en pande. Hvad er du mest til?

  Hvis man ikke har krydret dem fr meget med nigellafrø, garam masala eller lignende, kan jeg i øvrigt varmt anbefale at bruge dem som sandwichbrød. Deres fladhed gør dem ret velegnet for sådan nogen som mig, der altid ender med dressing i mundvigene 🙂

 3. Anne Sofie says:

  Mmh… Har lyst til at sige: TAK for mad! Har netop lavet naan for første gang (til en lækker og spicy omgang dahl). Lækker foodblog du har dig! Glæder mig til at hente MADET MERE inspiration herfra! 😉

  1. Thomas says:

   Du kan sagtens slå dejen op dagen før. Men brug mindre gær til det og lad den hæve i køleskabet. Det gør også at du får væsentlig mere smag i den. Så win/win.

   Thomas

 4. Pingback:Nemme frokost fladbrød med kalv - Madet Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *