Fjerkræ Grønt salat Selvgjort er velgjort

Grøn salat med kylling og ramsløgsdressing

Så. nu kan man rigtigt – altså når solen står helt perfekt i cirka 10 minutter – mærke at det er ved at blive forår. Et af de der tegn er jo også at cirka halvdelen af de danske skove skal lugte en lille smule af kebabbutik. Og det er ikke lige fordi de er flyttet udenfor på samme måde som Noma er i Mexico, men fordi ramsløget står i fuldt flor. Nu kan men virkeligt vælte ud og hente masser af det her vilde hvidløg og så er det jo gratis. Endnu bedre. Men husk, sørg for at begrænse dig en smule. Der skal være til alle.

Men når vi nu når det her forårskuller, så bliver maden også lidt lettere. Tirsdag blev det sågar til en salat. Men en salat med så tilpas meget fylde, at den også kunne gå for en gang aftensmad. Egentlig gik overvejelserne på at lave en ceasar salat, men så var det hvide brød til crutonerne væk og jeg havde ikke flere ansjoser. Så jeg valgte alternativet tøm køleskabet. Og det smagte altså også godt. Havde det været en offentlig uddannelsesinstitution, så skulle jeg nok præcisere læringsmålene lidt. For det essentielle er ikke at du lærer at klaske en masse grønt sammen, som godtnok også smager godt sammen. Men i stedet at du lærer at lave den her dressing. Ret ofte står den bare på en olie/eddike vinaigrette. Men her valgte jeg at twiste den og faktisk køre den mere hen af en aioli – Og så alligevel ikke. Den blev lavet meget simpelt i morteren, på samme måde som jeg ville gøre med en aioli. Men jeg tilføjede lige en æggeblomme og en lille smule tyndt yoghurt for at lette den til sidst. Men det er ret nemt og jeg skal nok gennemgå aiolien en anden dag.

Her er der dressing til måske 4 personer, men selve salaten er egentlig bare tiltænkt 2 personer. Så spæder du bare op med mere af det grønne eller serverer noget godt brød ved siden af. Og husk, jeg jammede primært med ting, som jeg fandt nederst i min køleskabsskuffe , så du bruger også bare det du godt kan lide. Eller skal have brugt.

Grøn salat med kylling og ramsløgsdressing
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2 portioner
 
Ingredients
  • 2 stk kyllingebryst
  • 4 tynde skiver rugbrød
  • Smør og olie til stegning
  • 2 stk miniromaine
  • 1 avokado
  • 150g grønne bønner
  • 0,5 glas grønne oliven
Dressing
  • 10 ramsløgsblade (eller anden urt, som du godt kan lide)
  • 0,5 tsk flagesalt
  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk sennep
  • ca 1 spsk citronsaft
  • 0,5dl olivenolie
  • 1 spsk let creme fraiche
Instructions
  1. Kyllingen krydres med salt og peber. Brunes af på begge sider og steges derefter cirka 4-5 minutter på hver side i en smule olie. Lad den trække 5 minutter mens du steger rugbrødet.
  2. Skær rugbrødet ud i mindre stykker og steg det sprødt i en blandingen af fedtet på panden suppleret op med en smule smør. Læg derefter på fedtsugende papir og drys med salt.
  3. Bring en gryde med vand i kog og salt vandet let. Kom de nippede grønne bønner heri og blancher dem i 2 minutter. Kom derefter over i isvand.
  4. Fordel den skyllede salat i bunden og kom lidt dressing herover (og opskriften finder du nedenfor), fordel herpå tynde skiver kylling, bønner, oliven og brød crutoner. Top med dressing og slut af med lidt urter. Her har jeg brugt blomsterkarse. Brug eventuelt lidt finthakket ramsløg, når du alligevel har fat i det.
Dressing
  1. Hak ramsløget groft og kom det i en morter sammen med salt. Mort til det er blevet en helt fint masse.
  2. Tilsæt æggeblomme og sennep. Arbejd det godt rundt til det begynder at skumme let.
  3. Tilsæt løbende olivenolie og arbejd med det, til det emulgerer let.
  4. Rør creme fraiche i og smag til med mere salt, citronsaft og peber.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe: